Baschetbalistele UPIT au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la ”Universitarele Europene”

de | 2.08.2022 18:28 | Actualitate, Home, Sport

Baschetul românesc a fost reprezentat cu cinste la Jocurile Universitare Europene de la Lodz din Polonia, echipele Universității din Pitești reușind să obțină o medalie de aur prin echipa feminină de baschet, precum și clasări în imediata apropriere a podiumului prin echipele de baschet 3×3, în vreme ce echipa de baschet masculin s-a clasat pe locul 6.

Baschetbalistele Universității din Pitești au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere, având un bilanț de cinci victorii și o înfrângere (în grupă).

Timp de două săptămâni, peste 6.000 de sportivi din Europa au concurat în cadrul Jocurilor Europene Universitare în localitatea poloneză Lodz. România a fost reprezentată în mai multe sporturi în perioada 17-30 iulie, dar baschetul românesc a fost reprezentat în totalitate de echipele Universității din Pitești, care și-au câștigat acest drept devenind campioane naționale.

Citește și Consiliul Județean Argeș susține financiar turneul internațional de tenis destinat persoanelor cu dizabilități

UPIT a concurat în toate cele patru turnee: baschet feminin, baschet masculin, baschet 3×3 feminin și baschet 3×3 masculin. În urma unor evoluții foarte bune, echipa feminină de baschet a Universității din Pitești s-a clasat pe prima poziție a clasamentului.

Noile campioane europene universitare sunt: Dora Ardelean, Alina Podar, Ioana Ghizilă, Alexandra Ghiță, Ecaterina Armanu, Ioana Bota, Carla Popescu, Evelina Petrof, Ștefania Cătinean și Teodora Neagu, primele trei sportive fiind și principalele marcatoare.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *