„Băieţii răi” din sportul argeşean. Ţânţaru’ bate arbitrii, Mutu loveşte ospătari

de | 28.10.2010 19:46 | Sport

Noţiunea de fairplay este una fundamentală în competiţiile sportive, însă nu de fiecare dată este şi respectată. Aşa cum s-a întâmplat în urmă cu o săptămână, la faza judeţeană a Cupei Hagi, desfăşurată pe terenul Aripi, când competiţia a fost umbrită de un incident reclamat de arbitri. Concret, la meciul LPS Piteşti, grupa 1999 – FC Argeş, scor final 1-2, antrenorul gazdelor, Laurenţiu Iordache, a fost acuzat că, la final, l-a bătut pe unul dintre arbitri.
Incidentele care îl au în prim-plan pe antrenorul Iordache au fost menţionate de cei doi arbitri, Virgil Ene şi Alin Potlogeanu, în raportul de observare întocmit după joc. „Ne-a înjurat tot meciul şi a intrat chiar pe teren, să ne lovească şi să ne spună ce trebuie să facem. La o fază chiar, la care am dat lovitură liberă, spunea că mingea trebuie dată la portar… L-am eliminat şi am aşteptat trei minute să iasă. Apoi, s-a dus după gard, dar a intrat din nou, la un moment dat. La sfârşitul jocului, a venit de după gard şi l-a lovit pe colegul meu, dându-i o palmă după ceafă. La vestiar, a venit apoi iar şi i-a dat cu pumnul în faţă. A mai pus şi părinţii pe noi…” a declarat arbitrul Alin Potlogeanu. Pentru comportamentul care n-are nicio legătură cu sportul, Laurenţiu Iordache a fost suspendat 20 de etape.

Mutu, spaima ospătarilor

La scurt timp după ce Ţânţaru’ a altoit un arbitru, Adrian Mutu a intrat din nou în vizorul presei. Piteşteanul a lovit un chelner de la un restaurant din Florenţa, atrăgându-şi astfel faima de „spaimă a chelnerilor”, mai ales că nu se află la prima ispravă de acest gen. Problema e că Briliantul avea apucături de golan încă de la FC Argeş, atunci când, cu toate că abia debutase la echipa mare, a intrat în conflict cu antrenorul Silviu Dumitrescu despre care a spus că-i pare rău „că eu am telefon mobil şi el n-are”. Şi Dobrin a avut probleme cu Mutu, fotbalistul refuzând să iasă de pe teren în momentul în care fusese chemat la margine pentru a fi schimbat.

Ziguli a încasat-o de la Gică Dinu

Cazul Ţânţaru’ şi, mai nou, cel al lui Mutu, nu sunt însă singulare în sportul argeşean. Reamintim episodul memorabil petrecut la Sala Sporturilor, atunci când la un meci de baschet de campionat Gheorghe Dinu, pe atunci director al Clubului Sportiv Municipal Piteşti i-a tras un pumn în faţă lui George Ziguli, antrenorul echipei locale de baschet. Pur şi simplu Ziguli a încasat-o pentru că luase decizia neinspirată de a schimba un baschetbalist, care în opinia lui Dinu făcuse un meci bun. Şi ca să completăm galeria „băieţilor răi” din sportul argeşean nu putem să-i omitem pe Florin Halagian, care îşi altoia jucătorii „părinteşte” aşa cum chiar dumnealui îi plăcea să spună, pe Bogdan Vintilă, care îi cam trăgea şuturi în fund lui Adrian Mutu, pe când acesta juca sub culorile alb-violete, pe Vasile Popa, care l-a pedepsit pe acelaşi Mutu cu operaţiunea „plita încinsă”, pe regretatul Nicolae Dobrin care îl cam ştia de frică pe Constantin Cârstea sau pe Jean Vlădoiu, care datorită temperamentului său vulcanic nu de puţine ori şi-a ieşit din minţi fie pe terenul de joc, fie în vestiar. Toate aceste întâmplări, chiar dacă unele au o doză consistentă de umor, s-au desfăşurat cu totul şi cu totul în afara noţiunii de fairplay, dar care fac şi ele parte din fenomenul numit „sport”.
(MARIUS IONEL)

Acest articol este despre:

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Vizita ambasadorului Iordaniei la Primăria Municipiului Pitești
Vizita ambasadorului Iordaniei la Primăria Municipiului Pitești

Excelența Sa Sofian Qudah, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Regatului Hașemit al Iordaniei în România, a efectuat o vizită la Primăria Pitești, în data de 24 mai 2022, având o întâlnire de lucru cu primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea....

Mioveni. Trei tineri au fost reținuți pentru trafic de droguri
Mioveni. Trei tineri au fost reținuți pentru trafic de droguri

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, au desfăşurat o acţiune de prindere în flagrant delict şi două percheziţii domiciliare, la locuințele a două...


Loading RSS Feed