Avocatul Nistor către reporterul Jurnalului: „Ce mai e nou, a avut Frătică nunta?”

de | 27.11.2013 21:03 | Actualitate

# Dialog incredibil cu un Radu jovial, chiar şi în cătuşe. Săptămâna aceasta a început pentru avocatul Radu Nistor cu prezentarea la Curtea de Apel Pitești, pentru judecarea cererii magistraților DNA de prelungire a măsurii arestării sale preventive, dat fiind faptul că vineri i-ar expira termenul pentru precedentul mandat de 29 de zile. De această dată, la Curtea de Apel nu l-a mai reprezentat prietenul său Bogdan Dorcea, ci avocatul Ion Grigoroiu. Cererea de prelungire a arestării s-a judecat în camera de consiliu, prin urmare presa nu a avut acces la ședință.
Ca reporter, nu aveam cum să nu remarc, încă de la coborârea lui Radu din dubă, că pe avocat nu l-a părăsit aerul jovial. Asta în ciuda situației ingrate căreia trebuie să îi facă față, mai ales că a fost nevoit să privească sala de ședință din boxa acuzaților. Radu Nistor a dat mâna cu polițiștii care îl supravegheau, cu colegii săi, avocați, a căutat din priviri fețe cunoscute prin sală. Ne-am salutat cu un zâmbet și cu o înclinare a capului și am schimbat câteva cuvinte. Părea dornic să afle noutăți. „Ce mai e nou?”, a salutat-o Radu și pe grefieră, zâmbind. „A avut Frătică nunta?”, m-a întrebat apoi pe mine. „A avut-o, da. Dar acum și-a bubuit mașina”, i-am răspuns. „Care? Aia nouă?”, a continuat Radu să mă întrebe. „Da. Mercedesul luat de curând”, i-am răspuns. Am observat că Radu Nistor avea un aer relativ degajat, nicidecum îngrijorarea care îi stăpânește, de obicei, pe acuzați, deși nimeni nu poate ști ce era cu adevărat în sufletul său. Între timp s-au apropiat avocații, Ion Grigoroiu, apărătorul său și un coleg de barou, apoi au început să discute despre dosar. A apărut și procurorul, și-a ocupat locul și, la scurt timp, a intrat și completul de judecată, moment în care s-a anunțat că cererea de prelungire a arestării preventive se va judeca în camera de consiliu. Prin urmare, sala a fost evacuată, cu excepția participanților la judecată.

„Denunțul a fost formulat împotriva judecătoarei Irina Lazăr, nu împotriva mea”

La finalul procesului, după câteva zeci de minute bune de așteptare, au apărut și polițiștii care-l escortau pe avocat, de la instanță către dubă. Radu Nistor a ieșit din sediul Curții de Apel încercând să mascheze cătușele de la mâini sub un tricou împăturit peste ele. Totuși, de la ușa de ieșire și până la intrarea în dubă, am reușit să îi pun câteva întrebări lui Radu și să schimbăm câteva cuvinte.

# Ți-au propus procurorii DNA să colaborezi cu ei? La cine vor să ajungă?
– Am spus-o de la început, și această persoană apare și în denunțul formulat de Tănăsie.
# Te referi la judecătoarea Irina Lazăr?
– Da, denunțul a fost formulat împotriva Irinei Lazăr, nu împotriva mea. Să fie clar.
# Am o informație că primarul Frătică de la Bradu i-a vizitat acasă pe părinții tăi, după ce ai fost arestat, și le-a returnat o parte din banii pe care ți-i datorează. Ar fi  vorba de 2000 de euro, dintr-o datorie mai veche de 60.000 euro…
– (surprins) Nu știu, nu, nu…
# A fost Frătică la părinții tăi?
– (ridică din umeri, semn că n-a aflat nimic.)
Aici, dialogul meu cu Radu a fost întrerupt de închiderea metalică a ușii de la dubă.
Adriana Gândilă

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii