Web Analytics

Atac indirect la Tecău. Medicul Dan Manu: „Unii obţin notorietate doar din locomotiva politică. Aici ne-a adus nebuneala şi vagabonţeala asta politică”

de | 9.07.2015 07:20 | Politica si Administratie

La ultima conferință de presă a PSD Argeș, Dan Manu, liderul grupului consilierilor PSD din Consiliul Judeţean, l-a atacat pe președintele Consiliului Județean Argeș, Florin Tecău, în urma unor declarații ale acestuia făcute la o televiziune locală unde a spus că a fost ales cu cele mai multe voturi dintre toţi aleşii argeşeni, făcând referire și la lipsa de sprijin în anumite situaţii din partea colegilor săi din PSD. Despre declarațiile sale față de președintele Consiliului Județean Argeș, dar și despre intențiile sale politice, am realizat un interviu cu dr. Dan Manu.

#  La ultima conferință de presă a PSD Argeș ați menționat că președintele CJ Argeș Florin Tecău a fost ales uninominal, dar a luat multe voturi datorită partidului. Cât de dependent e Florin Tecău de PSD Argeș?
– Florin Tecău a precizat că dânsul deși a candidat pe uninominal nu a fost susținut, eu din contră susțin că a fost susținut masiv de PSD. Iar dacă dânsul cunoaște procentul pur pe care domnia sa l-a luat de la electorat ca și candidat independent, să ni-l spună. Se plângea că echipa nu-l sprijină. Care echipă? Noi ca echipă suntem 15 consilieri. Noi, 15 consilieri, am hotărât o oportunitate politică într-un fel. Dumnealui făcând parte din echipa PSD trebuia să vină să dialogheze cu noi să vadă punctul de vedere care există politic și să ducă la îndeplinire treaba asta. În momentul în care am hotărât în echipă majoritară să mergem pe un traseu, păi pe ăla mergem chiar dacă nu mi-a convenit. S-a hotărât așa, am votat așa și s-a aplicat, e democrație internă.
#  Cât de tentant e pentru dvs. să candidați la șefia PSD Argeș și la CJ?
– Legat de președinția Consiliului Județean sunt doi pași de făcut. În 2016 nu mai e pe uninominal. În primul rând trebuie să fii consilier și din rândul acestora prin vot indirect consilierii noi aleși votează președintele și vicepreședintele. Primul pas ar fi să mă întrebați dacă voi mai candida ca și consilier județean. Nu m-am hotărât încă la acest lucru, dar e puțin probabil să candidez.
#  Cum vedeți lupta pentru notorietatea politică în județul Argeș?
– Eu am fost toată viața un om de echipă. Eu nu m-am cramponat de politic ca să am notorietate. Din contră am avut notorietate negativă. Eu sunt salutat pe stradă și oriunde mă voi duce cu: „Să trăiți, domn doctor!”. Argumentul notorietății mele este cel profesional. Faptul că spun ce gândesc este foarte posibil să deranjeze pe mulți care au venit ca notorietate pe locomotiva politică și nu pe picioarele lor profesionale. Luați în vedere nu doar partidul meu și toată filiera de parlamentari, deconcentrate etc. Dacă îi dai la o parte și nu mai au criteriul politic sunt zero barat în societate. Când spui de Șerban Valeca nu spui în primul rând că e senator. Șerban Valeca e în primul rând legat de Institutul de Cercetări Nucleare, el înainte de a fi senator e profesor universitar acreditat la Viena. Din nefericire, din actuala structură parlamentară și tot ce decurge de aici eticheta este „domnul deputat” sau „domnul senator”, etichetă ce a venit ca notorietate doar din locomotiva politică. Eu nu sunt adeptul acestui lucru. Aici ne-a adus nebuneala și vagabonțeala asta politică implicit cu votul uninominal care s-a adeverit ca fiind ineficient. Din nefericire aprecierea valorilor nu se face de ceea ce ai în cap și de ceea ce ai în buzunar.
#  Pentru conducerea PSD Argeș și-au anunțat candidatura mai mulți membri dintre care și Șerban Valeca sau Cătălin Rădulescu. Cum comentați dvs. această „luptă” pentru conducerea partidului?
– Este treaba lor. Mă bucur că sunt mai mulți. Noi omitem un lucru foarte important și anume că în acest an la PSD se întâmplă o mare noutate: lansarea competiției interne. Până la precedentele alegeri se știa că dl. Nicolescu sau dl. Pendiuc sunt foști, actuali sau viitori pe planurile lor, respectiv Consiliul Județean și Primăria Pitești. Acum este o noutate, dar este o competiție internă.
Alex Vlaicu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii