Asociaţia Judeţeană Argeş ,,Basarab I” a CMRR, o organizaţie extrem de activă cu peste 800 de membri

de | 15.05.2014 12:55 | Actualitate

În centrul Piteștiului, de ani și ani, asemenea unui ostaș credincios, străjuiește Cercul Militar Pitești, un edificiu arhitectonic, operă a arhitectului Octav Doicescu, ce  dă un plus de eleganță orașului și, totodată, reprezintă o instituție –ARMATA-, care dintotdeauna și-a găsit respectul și stima românilor. Generații de cadre militare care au îmbrăcat pentru prima oară distinsa uniformă militară și până la generațiile încadrate în noțiunea de cadre militare în rezervă și în retragere au trecut și trec pragul acestei instituții militare – considerând-o casa de suflet -, unde au loc activități care sunt asemenea celor petrecute într-o familie. Spiritul camaraderiei militare ce se înfiripează pe băncile liceelor militare și se consolidează în timp, prin activitățile desfășurate în unitățile militare, care necesită comunicare, spirit de echipă, seriozitate, îi apropie pe acești oameni, devenind camarazi de-a lungul întregii vieți. Ofițerii, maiștrii militari și subofițerii care și-au încheiat viața activă de militari și-au găsit bucuria de a-și menține acest spirit, devenind membrii Asociației Județene Argeș ,,Basarab I” a CMRR. Înființată în anul 1991 din inițiativa unui grup de rezerviști militari, coordonați de gl.bg.(r) dr.Vasile Popescu, această asociație s-a bucurat de a primi în rândurile sale camarazii de odinioară. La ora actuală ne putem mândri cu un număr de 812 membri. Acest număr de membri ne situează printre asociațiile reprezentative ale județului Argeș, ceea ce demonstrează că suntem o organizație ,,vie”, unde activitățiile desfășurate sunt deosebit de atractive, mobilizatoare, de înaltă ținută și cultură și binevenite pentru militarul învățat să fie un om activ. Zi de zi, ușa Cercului Militar Pitești este deschisă pentru orice cadru militar activ sau în rezervă, care poate să-și spună un ,,păs”, să afle o noutate, să ceară un sfat și să participe la întâlniri pe cele mai diverse teme: literatură, filosofie, tradiții militare, sărbătorirea unor evenimente semnificative din istoria țării.
Cu ocazia bilanțului pe 2013, col. (r) Alexandru Țânțarcu, președintele Asociației  Județene Argeș „Basarab I” a C.M.R.R. a declarat următoarele: „Asociația Județeană Argeș ,,Basarab I” a CMRR,  ca  structură asociativă de utilitate publică, și-a asumat ca misiune de credință și datorie de onoare reprezentarea intereselor și apărarea drepturilor legal cuvenite cadrelor militare în rezervă și în retragere și ale famiilor acestora din județul Argeș. Prestigiul instituţional al asociaţiei este dat de oamenii minunaţi care, pe baza liberului consimţământ, au dorit şi doresc să devină membrii unei structuri asociative care în anul 2013  a dovedit echilibru şi  a practicat un management performant în organizarea şi desfăşurarea activităţilor destinate vârstei a treia. ”
Suntem într-o colaborare binevenită și de-o parte și de alta cu filiala județeană Argeș a ANVRR, președinte gl.bg.(r) Nițu Marin Stan – veteran de război, filiala județeană Argeș Cultul Eroilor „Regina Maria”, președinte gl.bg.(r) Balaban Marius, CAR-PM-Pitești, președinte col.(r) Brezan Ion și Asociația Culturală ,,Mihai Viteazul”, președinte lt.col.(r) Mandu Vasile. Asociația colaborează excelent cu Consiliul Județean Argeș, Primăria municipiului Pitești, cu instituțiile de cultură și mass-media din județul Argeș.
Prof. Cornelia Ghinea, purtător de cuvânt
Col.(r) Catinca Ion, prim-vicepreşedinte

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii