Web Analytics

Asociația BookLand a renovat 2 școli din Argeș

de | 8.02.2022 15:22 | Actualitate, Cultură, Politica si Administratie

Asociația BookLand a renovat două unități școlare din Argeș, din Domnești și Moșoaia. La Liceul Tehnologic „Petre Ionescu Muscel”, din Domneşti, renovarea a durat aproximativ 4 luni, iar acum elevii de acolo se bucură de o curte amenajată cu alei și butași de trandafiri, un nou teren multisport, săli de clasă cu pereți curați, igienizați și proaspăt zugrăviți, parchet de calitate, uși noi și mobilier modern.

Așa arăta liceul Înainte de renovare și așa arată După renovare.

„Proiectul <<Împreună construim oameni!>> reprezintă pentru noi, elevii si profesorii din Liceul Tehnologic „Petre Ionescu Muscel” Domneşti, o provocare lansată de Asociația BookLand și partenerii dumnealor, la care noi am răspuns cu deosebit entuziasm, marcat de sentimentul recunoștinței. Proiectul s-a născut din dorința de a le oferi copiilor noștri, adevărații beneficiari, condiții optime pentru studiu și petrecere a timpului liber. Această inițiativă laudabilă, reprezintă un cadou adus liceului nostru, acum în preajma sărbătorilor, un cadou care îi ajută să depășească emoțional aceste vremuri dificile pentru fiecare dintre noi, indiferent de care parte a catedrei suntem. Proiectul s-a derulat în două etape și a constat în renovarea și dotarea sălilor de clasă, a laboratoarelor, a birourilor și amenjarea terenului de sport. Nu au fost neglijate spațiile din curtea școlii, careul, aleile, parcelarea spațiului verde- locuri unde copiii noștri își petrec o parte din timpul liber. Dorim ca printr-o bună manageriere, acest proiect să devină un succes- ceea ce nu reprezintă o îndoială.”, a transmis Georgeta Smadu, director adjunct Liceul „Petre Ionescu Muscel”, care le-a mulțumit celor implicați în acest proiect și i-a asigurat de toată considerația lor.

Citește și Viața la țară prin oglinda educației

Și copiii din Moșoaia învață într-o școală renovată

Cealaltă unitate școlară renovată este Școala Gimnazială Moșoaia, despre care reprezentanții BookLand spun că este una dintre multele școli rurale care nu au beneficiat de nicio renovare încă de la înființare, respectiv din 1958. „În curtea școlii te umpleai de nămol – mai ales că șanțul de colectare nu exista- prin acoperiș ploua, pereții exteriori și interiori erau coșcoviți, iar terenul de sport era înclinat cu juma` de metru! La interior, parchetul era umflat și mâncat de carii, băncuțele din varii generații… De ferestre nici nu mai vorbim. Acum ca învață într-o școală renovată, copiii din Moșoaia au conștientizat că visurile lor nu sunt atât de greu de realizat!”, regăsim în comunicat.

Vezi cum arăta Școala înainte de renovare și După renovare

„Proiectul Împreună Construim Oameni reprezintă pentru noi, elevi si profesori ai Școlii Gimnaziale Moșoaia, un plus de valoare pe care l-am adus comunității noastre. Acest parteneriat pot spune că s-a născut din dorința de a le oferi elevilor noștri, copiilor noștri condiții optime de studiu. Vreau să vă transmit din partea Școlii Gimnaziale Moșoaia că nu vă putem mulțumi suficient pentru munca grea și minuțiozitatea remarcabilă. Dacă am avea mai multe asociații precum Asociația BookLand, sunt ferm convins că am putea muta munții. Sprijinul Asociației BookLand a fost pentru noi, Școala Gimnazială Moșoaia, răspunsul rugăciunilor noastre. Aprecierea, mulțumirea noastră sinceră vă este adresată că ne-ați dat o mână de ajutor remarcabilă și de neprețuit”, a transmis Iulian Costeleanu, director Școala Gimnazială Moșoaia.

Asociația BookLand a renovat și dotat 37 școli, iar anul acesta și-a propus să renoveze 25 de școli

Celor de la Asociația BookLand le place provocarea de a renova școlile rurale și de a schimba în bine viitorul copiilor de la sate, resursa materială a actului educațional, dar și atitudinile și mentalitățile oamenilor, după cum ei ne-au povestit într-un comunicat. De altfel, școlile rurale din zonele defavorizate sunt și cele care au cele mai mari nevoi de investiții.

„Cu alte cuvinte, cei 958.581 de copilași care învață în aceste școli sunt dublu dezavantajați: provin din familii cu venituri scăzute și merg la școli slab dotate, construite acum 100 de ani! Asociația BookLand susține egalitatea în drepturi pentru copii, asumându-și reabilitarea școlilor din mediul rural pentru a le asigura acestora șansa la o educație de calitate. Am renovat și dotat 37 scoli, anul acesta ne-am propus să renovăm 25! Cei care vor să contribuie la normalitatea în educatie pentru copiii de la sat, pot completa Formular 230 (și să-l transmită pe office@book-land.ro)”, a transmis Asociația BookLand într-un comunicat de presă.

Sursă foto: BookLand Facebook

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *