Web Analytics
scris marți, 07.05.2024

ÎPS Calinic, ierarhul Argeșului și Muscelului, a slujit la Mănăstirea Ionești

Marți, 7 mai, în a treia zi a praznicului Învierii Domnului Iisus Hristos, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul s-a aflat în mijlocul obștii monahale de la Mănăstirea Ionești.

ÎPS Calinic, ierarhul Argeșului și Muscelului, a slujit la Mănăstirea Ionești

Citește și: Pastorală de Ziua Învierii Domnului nostru Iisus Hristos

Potrivit paginii de Facebook a Arhiepiscopiei, sfântul lăcaș de rugăciune se află în sudul județului Argeș, în satul Redea din comuna Buzoiești. În acest loc, Chiriarhul a oficiat marți Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Ierarhul le-a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură legat de textul evangheliei din această binecuvântată zi.

„La îndemnul Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul, întregul ansamblu monahal a fost construit prin stăruința preoților Corneliu Popescu și Stoica Nicolae, precum și a părintelui protosinghel Ioachim Zlotar. După zece ani de lucrări, în ziua de 17 iunie 2019, a fost săvârșită slujba de târnosire a acestei mănăstiri. După patru ani a fost definitivată și pictura din interiorul bisericii.

Astfel, după 14 ani de eforturi susținute, la inițiativa Chiriarhului Eparhiei, viața monahală în aceste locuri este reînviată după ce potrivit documentelor în aceste locuri a existat în anul 1785 mănăstirea de călugări Butoiul, de pe valea Plescării, aparținând moșiei Butoianca. Această așezare monahală exista și în vremea domnitorului Mihai Viteazul. Un căpitan al acestuia pe nume Radu primește danie această moșie din partea domniței Stanca, soția domnitorului Mihai Viteazul” – se arată în postarea Arhiepiscopiei.

Noul așezământ monahal este vizitat de foarte mulți pelerini, care au devenit, rând pe rând, ctitorii acestui sfânt altar de rugăciune.

Foto: Cristian Gheorghe

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită