Web Analytics

„AS FC Argeş Piteşti 1953 va juca în ştrand în Liga a IV-a fără implicarea autorităţilor locale”

de | 31.07.2014 12:46 | Sport

# Declară Florin Dobre, preşedintele Asociaţiei Fan Club FC Argeş despre noua echipă a oraşului.
# Ce ne poți spune despre proiectul de reînființare a FC Argeș, echipă care să continue tradiția fotbalului piteștean?
– Noi am încercat de nenumărate ori să întocmim proiecte atât pentru salvarea echipei FC Argeș, cât și refacerea prin SCM. Nu s-a reușit nimic în acest sens, iar drept dovadă am primit o veste nu bună pentru noi și anume venirea unei alte echipe, în speță FC Clinceni, la Pitești. Iar schimbarea denumirii acestei echipe în Academica nu ne reprezintă cu absolut nimic și nu vom susține acest proiect. În această situație în care s-a ajuns cu fotbalul piteștean ne-am gândit că singura variantă a noastră este să încercăm să reînființăm pe FC Argeș noi suporterii împreună cu foști fotbaliști ai FC Argeș. Până la urmă acești oameni reprezintă istoria fotbalului argeșean.
# Menționează câteva nume de foști fotbaliști alb-violeți care sunt dispuși să se implice în acest proiect.
– Noi îi invităm pe toți, dar deocamdată am discutat în acest sens cu Jean Vlădoiu, Viorel Moiceanu, Aurel Ancuța, Ilie Bărbulescu, Jean Barbu, Vali Năstase, Mihai Zamfir și chiar Miodrag Belodedici. Repet, îi așteptăm pe toți să ni se alăture la acest proiect.

„Prin acest proiect se dorește reîntoarcere pe «Maracana» din Ștrand, acolo unde maestrul Nicolae Dobrin a debutat în fotbal”

# Cum se va numi noul club și unde va juca?
– Echipa se va numi AS FC Argeș Pitești 1953. Am ales această denumire tocmai ca anul înființării clubului să rămână în memoria suporterilor alb-violeți. O să avem o stemă mai veche și anume cea din anul 1968 și o să jucăm în Ștrand. Chiar am semnat contractul de colaborare cu Gufi Vasilescu și vreau să vă spun că nu plătim acolo decât utilitățile. Echipa va juca în Liga a IV-a și ușor-ușor ne vom îndrepta către performanță. Prin  acest proiect se dorește o reîntoarcere la începuturile fotbalului piteștean, o reîntoarcere pe stadionul „Maracana” din Ștrand, acolo unde maestrul Nicolae Dobrin a debutat în fotbal.
# Bun, dar vor putea susține suporterii și foștii jucători acest proiect?
– Normal că o să încercăm să atragem și sponsori, dar pentru început noi împreună cu foștii jucători vom susține acest proiect. Vreau să vă mai spun că va fi o transparență totală! Fiecare suporter poate să plătească o anumită cotizație și astfel să demarăm acest proiect.
# Există vreun eventual sponsor cu care să fi vorbit și care să vă spună din start că nu este interesat?
– Am avut câteva discuții, dar momentan nu avem nimic concret. Până la urmă să reușim noi să plecăm la drum și abia apoi cred eu că vor apărea și niște sponsori. În prezent nu avem nici răspunsuri negative și nici răspunsuri pozitive.

„Din moment ce Primăria a renunțat la performanță cu SCM-ul, e clar că această echipă nu mai are niciun obiectiv, niciun rol”

# Ce mesaj vrei să transmiți iubitorilor fotbalului din Pitești?
– Lumea trebuie să înțeleagă că noi vrem să reînființăm pe FC Argeș și că trebuie să o luăm de la zero. Altă soluție nu există! FC Argeș ne-a dat atâtea satisfacții, iar acum a venit și rândul nostru, al suporterilor să dăm ceva acestei echipe. Eu zic că fiecare dintre noi putem cotiza cu sume nu mari de bani, dar care să susțină și să demareze acest proiect. Oricum, toate detaliile proiectului vor fi afișate pe site-ul clubului… Noi practic vom face voluntariat pentru că nimeni dintre noi nu va încasa niciun bănuț.
# În privința jucătorilor ce ne poți spune?
– Deocamdată am avut doar câteva discuții, dar o să dăm anunț, o să facem o selecție șamd. Eu zic că este o onoare să vii să joci pentru FC Argeș! Până la urmă aceasta este o metodă viabilă de renaștere a echipei, nu venind alte echipe să joace în orașul nostru!
# În acest context ce rol ar mai avea SCM-ul deținut de Primărie?
– SCM-ul practic nu mai are nicio valoare! Din moment ce Primăria a renunțat la performanță cu SCM-ul, e clar că această echipă nu mai are niciun obiectiv, niciun rol. Cum am putea noi susține o echipă care dorește doar să existe? Situația SCM-ului este aceasta pentru că totul s-a bazat pe venirea Clinceniului! Pe noi nu ne interesează venirea unei echipe peste noapte la Pitești, noi vrem ca tradiția aceasta, istoria aceasta să meargă mai departe.
# Ați ales să mergeți în Ștrand și pentru faptul că pe stadionul din Trivale vor juca alte trei echipe și anume Academica, Mioveniul și SCM-ul?
– Am ales Ștrandul în primul rând pentru că autoritățile locale ne-au demonstrat că nu au reușit să facă niște proiecte serioase. Noi am tot încercat să colaborăm de atâția ani de zile, dar degeaba… S-a văzut destul de clar că nu s-a făcut nimic și că nu s-a vrut să se facă nimic! De aceea am ales să facem acest proiect fără autoritățile locale implicate! Consiliul Local și Primăria Pitești nu vor avea nicio implicare în acest proiect!
Marius Ionel

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii