Web Analytics

”Aş face ce n-a făcut Pendiuc vreme de 20 de ani”

de | 1.03.2012 20:29 | Politica si Administratie

# Daniel Dragomir, candidatul PDL la Primăria Piteşti, în primul său interviu cu colţi.

# În ultima ediție a ziarului nostru am publicat informația că nu se vor mai organiza alegeri pentru Senat, în Colegiul Pitești, pe locul lăsat liber de  doctorul Mircea Cinteză. Vă încurcă această răsucire de situație?
– Într-adevăr, și după informațiile mele, în procent de 90% nu cred că se mai fac alegeri pentru Senat, în locul dlui Cinteză. Oricum nu mai este nici timpul fizic necesar. Nu mai sunt nici alegeri comasate, iar despărțirea lor  ar încurca și mai mult două campanii electorale, una pentru locale și  alta  pentru parlamentare parțiale, pe Colegiul Pitești. În ceea ce mă privește, noua situație nu mă încurcă deloc pentru că promovarea făcută până acum, în calitate de candidat PDL pe Colegiul Pitești, m-a ajutat să câștig notorietate.

”Actualul primar a câștigat alegerile cu votul a doar 25% dintre piteșteni”

# Circulă deja varianta că veți fi candidatul PDL la Primăria Pitești. Prima întrebare logică e de ce ați fi dvs mai bun decât Tudor Pendiuc?
– Pentru că, dacă aș candida la Primăria Pitești, voi face ceea ce nu a făcut primarul Pendiuc vreme de 20 de ani. Din patru în patru ani a promis diverse lucruri în campanie, dar pe care nu le-a mai realizat, deși nu erau chiar așa de greu de realizat. Exemple sunt Biobaza, cu care se tot laudă din patru în patru ani, parcările subterane, care sunt niște soluții simple pentru Pitești, precum și multe alte probleme care țin de administrație… E jenant să se ridice mașinile, în condițiile în care nu s-au făcut parcări în Pitești. Dacă 5.000-6.000 de mașini sunt ridicate anual, cu siguranță că printre aceștia sunt și oameni care au pensii de 3 sau 4 milioane de lei. Gândiți-vă doar ce dramă ar fi pentru acești oameni să plătească o astfel de sumă ca să-și recupereze mașina…
# Domnule Dragomir, sunteți conștient și de faptul că s-ar putea să pierdeți la scor alegerile pentru Primărie în fața dlui Pendiuc?
– Nu cred deloc că voi pierde alegerile la scor. Acum, depinde și la ce scor  ne raportăm. Dacă privim un procent de 70%, cu cât spune dl Pendiuc că a câștigat primăria, acesta nu este un procent cu acoperire în realitate. Actualul primar a câștigat, de fapt, alegerile cu 25%, iar asta înseamnă că, din 130.000 de votanți din Pitești, pe el l-au votat doar 30.000 de oameni. E matematică, nu e nimic ocult sau complicat. Dacă e vorba să ne lăudăm în presă, da, Tudor Pendiuc a câștigat cu 70%! Însă pentru această imagine de invincibilitate a dlui Pendiuc o mare vină o poartă și PDL Argeș pentru că oamenii pe care i-a scos în față la Primărie nu s-au mobilizat să-și scoată la vot nici măcar propria masă electorală, darămite să-i mai convingă și pe alții. Uitați-vă doar la doctorul Frătoaica, ultimul candidat scos în față la alegerile din 2008 de PDL, și veți vedea că a scos  un scor  mult mai slab decât al partidului. Dacă ai o organizare bună, lucrurile se schimbă. Mai există și avantajul unui singur tur și, în mod sigur, nu voi fi doar eu și dl Pendiuc în competiție, vor mai fi și alții. Va exista și a treia variantă și, poate, chiar și a patra. Nu am identificat cine ar putea fi candidatul Partidului Poporului la Primăria Pitești, dar cu siguranță Dan Diaconescu nu va sta nici el cu mâinile în sân. Atunci vom vorbi de un 100%, care se va împărți la trei sau la patru candidați.

”Experiența mea de om de afaceri e foarte importantă”

# Sunteți om de afaceri, aveți o firmă de cadastru. În ce măsură  o asemenea experiență avantajează sau dezavantajează un candidat la Primărie?
– Experiența unui om de afaceri este foarte importantă. Haideți să ne gândim la un singur lucru: persoana Tudor Pendiuc nu a avut niciodată o firmă. Prin urmare, netrezindu-se dimineața cu grija să producă venituri, nu a făcut altceva decât să cheltuiască ce a primit din impozite, adică de la noi. Domnul Pendiuc nu a adus venituri în Primărie, iar pentru un om de afaceri acesta este cel mai important lucru. Întâi trebuie să aduci venituri și abia apoi să poți vorbi de cheltuieli. Pe mine nu mă interesează și nici nu mă va interesa vreodată cum s-au făcut aceste cheltuieli în Primăria Pitești. Nici măcar nu vreau să intru în polemici de acest gen… Pe mine mă deranjează doar că nu s-au făcut venituri pe măsura potențialului pe care îl are orașul Pitești. Și vă dau un exemplu simplu: impozitele. De exemplu, zona de la fabrica de bere aducea foarte multe impozite, de fapt clădirile de acolo. Dar cum ele au fost dărâmate, terenul a devenit intravilan arabil. Dacă se scădea impozitul pe acele clădiri, nu era cu totul altceva? Nu a existat un plan urbanistic bine făcut la nivelul Piteștiului… Când nu mai ai ce cheltui, nu poți nici să trăiești doar din mărirea impozitelor și gata…
Marius Ionel

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii