Web Analytics

Argeșul se implică în proiectul european privind femeile abuzate

de | 3.03.2022 13:22 | Actualitate

Județul Argeș este județ pilot într-un proiect european al cărui scop este acela de a crește gradul de implicare, de reacție a autorităților locale în cazurile femeilor abuzate sau care nu au acces la sănătate.

S-a derulat prima etapă, cea de documentare. În trei localități argeșene, Aninoasa, Valea Mare Pravăț și Bughea de Jos, au fost întâlniri cu femei din categorii vulnerabile. Ele au primit informații legate de drepturile legale pe care le au dacă sunt victime ale violenței domestice, dar și ce înseamnă accesul la sănătate. Au fost consiliate 128 de femei.

Citește și:Program de lucru prelungit la Pașapoarte Argeș

După discuțiile cu victimele trebuie găsite modalități de acțiune ce vor fi folosite în câteva zone, monitorizate și, dacă își dovedesc eficiența, vom propune să fie urmate de instituțiile responsabile.

Este evident că autoritățile publice locale sunt cele la care ajung cel mai repede informații despre astfel de situații și trebuie să le dăm posibilitatea să acționeze cât mai repede.

Instituția Prefectului județul Argeș este partener al Centrului Filia în acest proiect finanțat din fonduri europene, a transmis prefectul Radu Perianu.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *