Web Analytics
scris miercuri, 13.03.2024

Argeș. Firme de recuperare, în vizorul ITM

În perioada 5-9 martie, în cadrul unei campanii naționale de verificare a agenților economici care activează în domeniul privind demontarea mașinilor și echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor, ITM Argeș a înregistrat rezultate notabile.

Argeș. Firme de recuperare, în vizorul ITM

Citește și: Un pas mare pentru noul stadion „Nicolae Dobrin”! „Tocmai am semnat!”

Astfel, în domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă, Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș a efectuat 14 controale. Au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale, cuantumul amenzilor fiind de 4.300 lei, potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului.

Principalele deficiențe constatate: neevidențierea timpului de muncă, neprezentarea de documente, neverificarea tehnică periodică a echipamentelor de muncă.

Motivația campaniei naționale rezidă din riscurile deosebite pe care le presupune această activitate, în care lucrătorii se confruntă, de cele mai multe ori, cu un mediu de muncă neprielnic, condiții de muncă dificile, cu factori de risc de accidentare cu consecințe ireversibile, mortale sau foarte grave.

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Vrăjeală !!!!

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *