Web Analytics

Argeș: fabrici de procesare a alimentelor de bază

de | 8.08.2022 13:21 | Actualitate, Economie, Home

Pentru că e secetă, pentru că produsele de orice fel s-au scumpit peste măsură, se vorbește tot mai mult despre alimentele de bază ale românilor. Sunt ele suficiente? Cine le produce? Cât vor ajunge să coste?

Citește și: Voucherele pentru alimente au o perioadă de valabilitate. Cât timp pot fi utilizate?


Ei bine, pe o Hartă alimentară a României, realizată în noiembrie anul trecut de către Ziarul Financiar, județul Argeș figura cu 37 de fabrici de procesare a alimentelor de bază: opt erau pentru carne, patru pentru lapte, trei pentru ouă (centre de ambalare) și 22 erau unități de fabricare a pâinii.

Lapte-01-465x215
Lapte-01-465×215


În luna noiembrie 2021, România număra 457 de fabrici de procesare a laptelui şi a cărnii, cu o capacitate de procesare de câteva tone sau câteva sute tone/zi, 1.930 de unităţi de fabricare a pâinii, unde erau incluse şi brutăriile, şi 146 de centre de ambalare a ouălor, conform calculelor ZF pe baza datelor colectate de pe site-ul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *