Argeș: Amenzi în domeniul silvic în valoare totală de aproape 60.000 de lei

de | 21.07.2021 18:21 | Actualitate, Home

În perioada 15-19 iulie a.c., polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești – Biroul Garda Forestieră Județeană Argeș, au acționat pentru combaterea delictelor silvice pe raza județului Argeș.

Aproape 400 de metri cubi au fost confiscați valoric și faptic, fiind aplicate 57 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 60.000 de lei.

În perioada 15-19 iulie a.c., echipe formate din polițiști și specialiști silvici, alcătuite din poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publică Argeș, alături de polițiști din structurile de ordine publică și poliție rutieră, au acţionat pe raza județului nostru, pentru combaterea tăierii, sustragerii și comercializării ilegale de material lemnos, precum și cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești – Biroul Garda Forestieră Județeană Argeș, Direcției Silvice Argeș, și cu personalul silvic cu atribuții de control/de pază pe linie silvică.

 

Citește și Pitești: Canalul Boteanu-Bucovina – reabilitare în șase luni

 

Echipele de control au verificat atât depozite ale unor societăţi comerciale cu obiect de activitate comercializarea, prelucrarea și depozitarea materialului lemnos, respectiv cu obiect de activitate exploatarea materialului lemnos în cadrul exploatărilor forestiere, dar și transportatori de material lemnos și persoane particulare care dețin material lemnos.

Au fost efectuate 53 de controale, au fost verificate 136 de mijloace de transport material lemnos, 8 obiective (depozite şi instalaţii de prelucrat material lemnos, târguri cu specific şi exploatări forestiere), iar în urma abaterilor constatate, au fost aplicate 57 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 57.100 de lei, dintre care 12 sancțiuni aplicate conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, cu o valoare de 45.000 de lei. În urma activităţilor, a fost confiscată cantitatea totală de peste 390 de metri cubi material lemnos (din care aproximativ 65 mc confiscați faptic și aproximativ 325 mc confiscați valoric), cu o valoare totală de aproape 200.000 de lei.

 

Citește și Tatiana Eftimie a fost numită noul director general al DGASPC Argeș

 

La o societate comercială de pe raza localităţii Pietroșani, verificată în ziua de 19 iulie a.c., de către polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu specialiștii Biroului Garda Forestieră Județeană Argeș din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești, având ca obiect de activitate comercializarea, prelucrarea și depozitarea materialului lemnos, au fost constatate mai multe abateri.

Astfel, s-a constatat faptul că în depozitul firmei se găsea cantitatea de aproape 23 mc lemn rotund, esență rășinoase, fără documente de proveniență. Ca urmare, societatea a fost sancționată cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform Legii 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Domnești.

De asemenea, în urma verificării stocului scriptic, s-a constatat că societatea a expediat fără documente legale peste 140 mc lemn rotund de esență plop, aproximativ 68 mc cherestea rășinoase și aproximativ 110 mc cherestea plop. Astfel, societatea a fost sancționată cu amendă în valoare de 10.000 de lei, conform Legii 171/2010, iar materialul lemnos, în cantitate totală de aproape 320 mc, cu o valoare de aproximativ 125.000 de lei, a fost confiscat valoric.

Acest articol este despre: amenzi,arges,domeniul silvic

Distribuie!

Articol scris de Marius Ionel

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Se reduce prețul la energie și la gaze
Se reduce prețul la energie și la gaze

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că Guvernul va lua o serie de măsuri pentru facturi prin OUG. El a declarat că la consumatori se va percepe un preț de 0,68 bani/kw oră la factura de curent electric. "Am reuşit să ajungem la un acord astfel încât la energie plafonul...

Fiesta latino-americană la Filarmonica Pitești
Fiesta latino-americană la Filarmonica Pitești

Filarmonica Piteşti organizează joi, 20 ianuarie, de la ora 19:00, în Sala ”Simfonia” a Centrului Multifuncţional, un nou concert simfonic. La pupitrul dirijoral se va afla, în premieră, dirijorul argentinian Ramiro Arista. În program: Arturo Márquez – ”Danzón No. 2”,...