Web Analytics
scris luni, 29.03.2021

Raed Arafat despre Flavia Groșan: „Actul medical se face pe bază de ştiinţă şi protocoale dovedite prin cercetare”

Aflat în vizită în Bihor la capătul unei săptămâni în care orădenii au ieşit în stradă, pentru a-şi arăta susţinerea faţă de doctoriţa Flavia Groşan, care susţine că a vindecat pacienţi de Covid-19 după o schemă proprie şi care a contestat purtarea măştii şi tratamentele din spitale, acuzând chiar că medicii omoară pacienţi, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat, a fost întrebat de BIHOREANUL de ce nu combate, cu argumente, aceste reacţii.

Raed Arafat despre Flavia Groșan: „Actul medical se face pe bază de ştiinţă şi protocoale dovedite prin cercetare”

Citește și: Ziarul de Iași: ”Regina” WC-urilor din România, la Pitești: are lift, senzori și a costat 400.000 de euro

După ce anterior, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Prefectură, a refuzat să facă orice fel de declaraţii pe tema cazului Groşan, de data aceasta Arafat a făcut câteva precizări, sugerând că doar tratamentele dovedite ştiinţific pot fi luate în considerare.

„Medicina nu se susţine în stradă. Actul medical se face pe bază de ştiinţă şi pe bază de protocoale medicale dovedite, stabilite prin cercetare. Am evitat să intru în polemici de acest gen, pentru că nu e prima dată, nici ultima când avem colegi care vin cu păreri contrare părerilor medicale generale”, a declarat Arafat.

Citește și: Adrian Dumbravă: „Societatea şi sistemul medical au nevoie de profesionişti. Nu mai merge să ţinem oameni în funcţii doar cu amprentă politică”

În schimb, încercând să explice de ce nu o combate pe doctoriţa din Oradea, şeful DSU a spus că argumentele medicale sunt greu de înţeles de oamenii de rând.

„Noi, ca medici, când comunicăm cu populaţia, dacă începem să comunicăm aspectele ştiinţifice în detaliu, s-ar putea să-i derutăm atât de mult, încât să nu mai înţeleagă nimeni despre ce este vorba”, a declarat Raed Arafat.

Citește mai departe pe ebihoreanul.ro, parte a pltformei jurnaliștilor în serviciu public Presshub.ro

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Dl Arafat nu comentează pentru ca nici ce face el nu are în spate cercetarea științifică … Ii dau eu cercetare științifică…posibil sa fi luat virusul de la Kaufland. De ce? Pt ca în ziua respectiva pt ca se închide ma repede, pt ca au trimis în șomaj casieritele, pt ca era f aglomerat și aproape nimeni nu mai tine distanta… trebuia un orar mult mai mare, sa între mult mai puține persoane și totul era ok