Web Analytics
scris joi, 26.03.2015

Aproape 300 de elevi au participat la concursul organizat de Apă Canal 2000 SA cu ocazia Zilei Mondiale a Apei

# Marele Premiu a fost obținut de Eduard Gogan de la Școala Gimnazială Păduroiu
Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti a organizat la finele acestei săptămâni mai multe acțiuni dedicate acestui eveniment. Astfel, au fost prezentați câștigătorii concursului de desene „Apa în viaţa mea!“, la care au participat 290 elevi din clasele I-XII de la 50 de unităţi de învăţământ din 23 de localităţi argeşene.

De asemenea, în perioada  23 – 25 martie, grupuri de elevi şi cadre didactice au vizitat Uzina de Apă Budeasa şi Staţia de Epurare Piteşti, în cadrul acțiunii intitulate Zilele Porților Deschise. Concursul de desene „Apa în viaţa mea!“ a fost organizat de societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti în cadrul Programului Educaţional Piky şi a Strategiei de promovare a proiectului „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Argeş“, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş şi Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu“ Argeş.
Concursul este la a patra ediţie, precedentele ediţii desfăşurându-se în anii 2005, 2008 şi 2012 şi a avut tematica: importanţa apei în viaţa, casa şi localitatea mea; legătura dintre oameni şi apă; apa în diferite anotimpuri şi ipostaze; protejarea mediului înconjurător. Marele Premiu la concursul de desene a fost obținut de către elevul Eduard Gogan de la Școala Gimnazială Păduroiu.  În total au fost premiați 46 de elevi din tot județul. În anul 2015, tema Zilei Mondiale a Apei este „Apa şi dezvoltarea durabilă“, coordonarea organizării campaniei fiind preluată de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP – United Nations Development Programme).
Alina Crângeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...