Web Analytics

Andrei Tofan, căpitan FC Argeş: „Trebuie să fim conştienţi că nu mai este de glumit, este totul foarte serios”

de | 1.03.2023 15:03 | Actualitate, Home, Sport

Cum comentezi ultimele trei meciuri ale FC Argeșului, un egal și două înfrângeri?

– Nu este prea mult de comentat, pentru că toată lumea a văzut ce s-a întâmplat. În primul rând, meciul cu Farul a fost unul bun pentru noi, din punctul meu de vedere. Am arătat că avem calitate și că putem să ne duelăm cu orice echipă din Liga I. Sincer să fiu, din punctul meu de vedere, ne lipsește puțin norocul. Apoi, la meciul cu CFR Cluj am făcut o primă repriză nu așa bună, dar a doua repriză a fost una bună și puteam să și egalăm. La meciul cu FCSB eu consider că meritam un rezultat de egalitate, pentru că am arătat că putem să jucăm, am arătat că avem valoare, numai că ne-a lipsit puțin norocul, ca să spun așa.

Care este atmosfera la echipă, pentru că, iată, punctele au întârziat să apară?

– Vă dați seama că având rezultate negative, nu putem să spunem că avem o atmosferă foarte bună. Atmosfera bună este adusă și de obținerea punctelor, de rezultatele pozitive, dar noi încercăm să fim cât mai bine, să tratăm totul foarte serios, pentru că deja nu mai putem să vorbim despre o glumă. Trebuie să scoatem echipa cât mai repede de aici, pentru că FC Argeș nu merită să fie pe ultimele locuri.

Citește și FC Argeș joacă în deplasare cu Universitatea Craiova

„Din punctul meu de vedere, nu este o soluție să schimbăm antrenorul”

Cum vezi tu faptul că suporterii au cerut demisia antrenorilor?

– Din punctul meu de vedere nu este asta o soluție, să ceri demisia antrenorilor, pentru că, până la urmă, nu joacă antrenorul, joacă jucătorul în teren. Marius Croitoru, din punctul meu de vedere, este un antrenor foarte bun. Puteți veni la antrenamente să vedeți cum lucrăm și ceea ce lucrăm. Lucrăm toate fazele din teren, de la prima și până la ultima. Chiar dacă suntem pe ultimele locuri, încercăm să jucăm un fotbal frumos, nu să bubuim mingea sau să jucăm la întâmplare. Jucăm totul pregătit și tot ce facem la antrenamente. Din punctul meu de vedere, nu este o soluție să schimbăm antrenorul.

Au existat reproșuri din partea conducerii clubului vizavi de ultimele rezultate?

– Vă dați seama… Dacă totul era verde… Vă dați seama că și ei sunt supărați, își doresc mult mai mult de la noi, își doresc să câștigăm, își doresc ca echipa să fie mai sus. Noi vrem în primul rând să le mulțumim pentru că sunt lângă noi și că avem banii la zi. Asta este foarte mulțumitor pentru noi, deoarece ați văzut că multe echipe de fotbal din România suferă din punctul acesta de vedere. Noi, sincer vă spun, nu avem ce să le reproșăm conducătorilor, pentru că avem totul la zi. Chiar vorbeam și noi între noi să dăm totul ca să putem să-i mulțumim și pe dânșii.

Citește și Constantin Schumacher: „Sper ca FC Argeş să scape de acest moment şi să rămână în Liga 1”

„Play-out-ul va fi un cu totul alt campionat și sunt convins că nu vom avea probleme”

Cum vezi următoarele trei meciuri din sezonul regular?

– Avem cu Universitatea Craiova, Petrolul și Voluntari. Sunt meciuri grele, pentru că nu cred că acum mai sunt meciuri ușoare în Liga I. Jucăm cu o echipă din primele locuri… Oricum, în ultima perioadă nu am avut un program lejer, pentru că am jucat cu primele patru echipe din România, care se bat an de an la campionat, dar încercăm să dăm totul și sperăm ca de la meciul cu Craiova să începem să acumulăm și puncte.

Cum vezi lupta din play-out?

– Eu cred că play-out-ul va fi un alt campionat pentru că acum chiar dacă câștigi trei puncte este cum ar veni un punct și jumătate. Atunci va fi bătălia cea mai mare, în play-out, când se vor înjumătăți punctele. Atunci se va juca pe puncte adevărate, cum se spune, și noi trebuie să fim conștienți că nu mai este o glumă, nu mai este de glumit, este totul foarte serios, pentru că depinde de noi istoria clubului, depinde de noi ce se va întâmpla mai departe cu istoria lui FC Argeș, depinde de noi, jucătorii, pentru că ne pătăm cv-ul, clubul. Trebuie să avem în vedere aceste aspecte dacă, Doamne ferește!, se va întâmpla să retrogradăm. Dar, din punctul meu de vedere, nicidecum să se întâmple așa ceva pentru că am demonstrat că jucăm un fotbal plăcut, dar parcă norocul nu este de partea noastră. Dar, cum am spus, play-out-ul va fi un cu totul alt campionat și sunt convins că nu vom avea probleme.

Care ar fi obiectivul în play-out, salvarea de la retrogradare, primele locuri?

– Este cât se poate de clar că, în primul rând, obiectivul este salvarea de la retrogradare, dar vă dați seama că țintim cât mai sus, să stăm cât mai liniștiți și, de ce nu, să ne luptăm și pentru o cupă europeană.

Citește și Andrei Tofan, căpitanul lui FC Argeş este optimist: „Nici nu concep să vorbim despre retrogradare, 100% ne salvăm”

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *