Web Analytics
scris vineri, 17.02.2023

Andrei Tofan, căpitanul lui FC Argeş este optimist: „Nici nu concep să vorbim despre retrogradare, 100% ne salvăm”

Cum comentezi ultimele trei meciuri ale FC Argeș, și mă refer la înfrângerea cu Botoșani și egalurile cu Hermannstadt și Farul?

– În primele două meciuri s-a văzut că n-am fost o echipă, nu am avut nici încredere, nici atitudinea necesară ca să putem să câștigăm. Dar ați văzut că la meciul cu Hermannstadt totul s-a schimbat, am avut o altă atitudine, s-a văzut că suntem mai uniți, s-a văzut că jucătorii nou veniți s-au acomodat mai repede. Și noi am pus presiune pe ei pentru că avem nevoie de rezultate cât mai rapide. La meciul cu Farul, totul a fost mult mai bine ca meciurile trecute.

Andrei Tofan, căpitanul lui FC Argeş este optimist: „Nici nu concep să vorbim despre retrogradare, 100% ne salvăm”

„Următoarele meciuri le tratăm pe toate la victorie pentru că știm valoarea echipei”

Cum vezi următoarele confruntări, la CFR, cu FCSB și Craiova?

– Toate meciurile sunt grele, le tratăm pe toate la victorie pentru că știm valoarea echipei, știm ce jucători avem în componență și ce staff avem. Eu zic că locul pe care suntem acum în clasament este un loc mincinos pentru că, din punctul meu de vedere, trebuia să intrăm în play-off, dar a fost o perioadă mai proastă, cu schimbări de antrenori și jucători, dar dacă vom continua prestația din meciurile cu Hermannstadt și Farul Constanța, să avem aceeași atitudine, aceeași legătură între noi și să fim o echipă, vom și câștiga meciuri.

Citește și FC Argeș: In memoriam Viorel Jurcă

„Noi, jucătorii, nu avem nicio scuză. E normal ca suporterii să reacționeze”

Cum comentezi faptul că suporterii au cerut la un moment dat demisia antrenorului Constantin Schumacher?

– Sunt de mult timp la Pitești și am început să-i învăț deja pe suporteri. Vă dați seama că nu este plăcut ca echipa FC Argeș, care este o echipă foarte mare, o echipă care trebuie să fie acolo sus în clasament, să se afle pe locul pe care se află în acest moment. Noi, jucătorii, nu avem nicio scuză, pentru că noi suntem pionii principali… Dacă nu avem rezultate, e normal ca suporterii să reacționeze. Suporterilor le place să avem un joc plăcut, să atacăm tot timpul și să avem rezultate bune. Până la urmă, rezultatele le facem noi și suporterii trebuie să înțeleagă că au fost anumite schimbări la echipă și ar trebui să aibă puțină răbdare pentru că, așa cum am mai spus, suntem o echipă foarte bună și vom face rezultate.

Sunt probleme medicale în cadrul lotului?

– Toată lumea este aptă. Ați văzut că și Turda a intrat foarte bine și este un mare ajutor pentru noi. Eu îl cunosc de foarte mult timp, este un băiat foarte muncitor și serios. Acum este 100% apt și îl așteptam de foarte mult timp.

Citește și FC Argeș a transferat un atacant congolez

„Chiar pun suflet și pasiune în ceea ce fac și nu vreau să plec de aici foarte repede”

Cum vezi lupta pentru evitarea retrogradării?

– Toată lumea vorbește de retrogradare… Eu nici nu mă gândesc la așa ceva, eu nici nu concep acest lucru, sunt convins 100%, și am fost convins și după înfrângerea cu Botoșani, că ne salvăm. FC Argeș este o echipă cu nume, o echipă la care și noi jucătorii trebuie să fim conștienți de tricoul pe care îl purtăm la fiecare meci. Este o echipă care trebuie să fie cât mai sus. Nicio secundă nu m-am gândit că echipa aceasta va retrograda.

Ce obiectiv personal ai în perioada imediat următoare?

– Chiar acum am vorbit cu oamenii din club și mi-au propus prelungirea contractului. Sper ca în umătoarele zile să se și concretizeze lucrul acesta. Sincer, am avut câteva obiective personale, am vrut, de exemplu, să intrăm în play-off și am intrat. Voiam și eu, măcar o dată, să port banderola de căpitan al acestei echipe și am reușit. Pentru mine este o mândrie să fac acest lucru. Acum, obiectivul personal este echipa pentru că nu vreau să mă gândesc foarte mult la mine și chiar dacă nu joc eu, important este ca echipa să câștige. Acum echipa este cât de cât bine, dar se poate întâmpla orice în următoarele meciuri și să ajungem iarăși jos. Obiectivul meu este ca echipa să fie bine și noi toți să fim bine. Vreau pe această cale să le mulțumim și suporterilor pentru că am văzut deja că au început să se înmulțească pe stadion, am văzut și o a doua galerie care ne este alături. Vrem să le mulțumim în primul rând că sunt lângă noi și îi așteptăm în număr cât mai mare pentru că avem mare nevoie de ei. Ați văzut că publicul te împinge de la spate…

Citește și Constantin Schumacher, antrenor FC Argeș, după egalul cu Farul: ”Ne-am dăruit și am avut atitudine”

„Acest club mi-a dat tot ceea ce am și tot ceea ce sunt i se datorează lui FC Argeș”

Revenind puțin la contractul tău cu FC Argeș, pe ce perioadă se va face acea prelungire?

– Mai am un an și jumătate contract cu FC Argeș, dar mi s-a dat șansa, și vreau să le mulțumesc celor din conducere că au încredere în mine și că sunt lângă mine, să continui la FC Argeș pentru încă un an de zile. Adică să am un contract pe doi ani și jumătate. Eu sunt deschis să semnez pentru că FC Argeș este clubul care mi-a oferit tot, mi-a dat tot ceea ce am și tot ceea ce sunt i se datorează lui FC Argeș.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...