Web Analytics
scris vineri, 08.12.2023

Andrei Prepeliță, felicitat de FC Argeș de ziua lui!

FC Argeș l-a felicitat vineri, 8 decembrie, pe fostul jucător și antrenor al echipei alb-violete Andrei Prepeliță, care a împlinit 38 de ani.

Andrei Prepeliță, felicitat de FC Argeș de ziua lui!

Într-o scurtă prezentare pe site-ul oficial al culubului se arată că „Prepe” are în palmares 139 de meciuri și 13 goluri în tricoul alb-violet. „După ce agățat ghetele în cui a devenit antrenorul echipei noastre. A stat pe banca Argeșului la 88 de partide, reușind să califice echipa în play-off-ul Ligii I și în semifinalele Cupei României”.

Citește și: Andrei Tofan, căpitan la FC Argeş: „Am jucat două-trei luni numai cu antiinflamatoare, am tras de mine ca să pot să ajut…”

În decembrie 2020, Prepeliță a devenit antrenor-jucător la FC Argeș. Debutul său a fost la o înfrângere cu 1-0 în fața echipei Academica Clinceni.

La finalul acelui an, Prepeliță și-a încheiat cariera de jucător și a rămas doar antrenor la FC Argeș. Neavând licența Pro, el a fost ajutat de Mihai Ianovschi. Preluând echipa de pe ultimul loc în Liga I la începutul lui 2021, antrenorul a reușit s-o conducă pe FC Argeș la 11 meciuri fără înfrângere, prin care piteștenii s-au apropiat de intrarea în play-off, seria fiind întreruptă de o înfrângere, 0-5, împotriva campioanei CFR Cluj. FC Argeș a terminat campionatul pe locul 7, la două puncte în spatele echipei FC Botoșani, însă a avut o scădere de formă în play-out, terminând campionatul pe locul 11.

În octombrie 2022, după parcursul slab din ultimele 10 partide oficiale (o victorie, 3 egaluri și 6 înfrângeri), Prepeliță a fost demis de la conducerea echipei piteștene. Chiar și fără el, FC Argeș a retrogradat, fiind învinsă la baraj de Dinamo. În vara următoare, Prepeliță a semnat cu FC Gloria Buzău, din Liga a II-a.

Conform Wikipedia, pe când juca la FC Argeș, Prepeliță a fost convocat la naționala României sub 19 ani, pentru care a jucat 6 meciuri, dar și la cea sub 21 de ani, pentru care a jucat 18 meciuri și a marcat un gol. Debutul la echipa națională a avut loc în 2014, în preliminariile Campionatului European de Fotbal din 2016, când a intrat în minutul 84 în locul lui Ovidiu Hoban în meciul câștigat cu 1-0 în deplasare împotriva Greciei.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...