Web Analytics
scris vineri, 08.12.2023

Andrei Tofan, căpitan la FC Argeş: „Am jucat două-trei luni numai cu antiinflamatoare, am tras de mine ca să pot să ajut…”

Cum comentezi ultimele rezultate ale echipei, cu Eugen Neagoe antrenor principal?

– Odată cu venirea lui Mister s-a simțit, așa, o schimbare în bine, am făcut atunci pregătirea la Curtea de Argeș, și fizică, și tactică, iar despre rezultate ce aș putea să spun? Cred că este cea mai rea perioadă de când sunt eu aici, de 7 ani, în care nu prea ne-a ieșit absolut nimic. Locul din clasament nu este unul care să ne facă cinste. În această pauză vor fi multe schimbări și sperăm să redresăm această situație.

Andrei Tofan, căpitan la FC Argeş: „Am jucat două-trei luni numai cu antiinflamatoare, am tras de mine ca să pot să ajut…”

Te gândeai că, după 15 etape, FC Argeș să fie pe locul 15?

– Sincer vă spun că nu. Cu toată lumea cu care am vorbit, nimeni nu se aștepta la așa ceva. Așa cum știți, la un moment dat mi-am exprimat dorința de a pleca, dar văzând ce jucători veneau, care au jucat numai pe la Liga I, nici nu mă gândeam că nu vom fi pe locul 1, în niciun caz pe 15, pe care suntem acum.

„Am avut ceva discuții cu cei din club, dar deocamdată nimic despre prelungirea contractului sau despre a pleca”

Cum a fost atunci când ai vrut să părăsești echipa?

– Sincer, după acea retrogradare, vă spun că nu mi-a picat bine, am văzut că toți jucătorii care au făcut parte din acel lot care a retrogradat au plecat și rămăsesem doar eu și cu Turda, voiam să plec. Apoi m-am gândit mai bine, am vorbit și eu cu părinții, cu familia și am decis să rămân, să dau o mână de ajutor pentru că, așa cum am mai spus și în alte rânduri, FC Argeș este echipa care m-a ajutat, echipa care m-a debutat în Liga I și trebuie să întorc serviciul acum.

Având în vedere că s-au anunțat alte schimbări, ce vei face? Mai ai contract cu FC Argeș? Rămâi în continuare la Pitești?

– Despre schimbări nu știu ce să spun. Despre mine aș putea să spun că am intrat în ultimele șase luni de contract, am avut ceva discuții cu cei din club, dar deocamdată nimic despre prelungirea contractului sau despre a pleca. O să-mi duc contractul la bun sfârșit, vedem în această iarnă ce se va întâmpla. Nu aș putea să spun altceva, abia am terminat și noi… Eu am și niște probleme medicale și am jucat două-trei luni numai cu anti-inflamatoare pe fiecare zi, am tras de mine ca să pot să ajut… Cred că repaosul acesta o să mă ajute…

Citește și Răzvan Tunaru: „Poate se ajunge ca şi locul 7 să fie la un baraj”

„Vom încerca să facem tot posibilul să intrăm în play-off chiar dacă sunt șanse minime”

Ce poți să ne spui despre obiectiv? S-a schimbat?

– Nu știu dacă matematic mai ajungem în play off, dar am înțeles că mai există o mică portiță. Dacă trei echipe din play-off nu pot să promoveze, s-ar da barajul cu locul 7. Vom trage tare în această iarnă, cu schimbările care vor fi, cu jucătorii de valoare care sigur vor veni, vom încerca să facem tot posibilul să intrăm în play-off, chiar dacă sunt șanse minime. Nu se știe niciodată! Ați văzut cum ne-au bătut cei de la Dinamo anul trecut, deși abia au prins play-off-ul. Nu știu! Vedem ce va fi.

Ce șanse sunt ca FC Argeș să revină sezonul următor în Liga I?

– Șanse sunt, dar trebuie schimbat totul pentru că, așa cum am arătat în această primă parte a campionatului, nu este în regulă. Am arătat foarte rău și este clar că, dacă arătăm tot așa, nu avem nicio șansă. Dar cu schimbările care cu siguranță se vor face în această iarnă și împreună cu Mister, cu staff-ul dlui profesor Neagoe, care a venit cu niște oameni foarte profesioniști din punctul meu de vedere, mai ales cu preparatorul fizic, care este unul foarte bun și care a lucrat cu antrenori foarte mari, vom avea șansele noastre, dacă vom fi bine puși pe picioare.

Citește și FC Argeș – CSC Dumbrăvița 2-0. Victorie mare pentru piteșteni

„Și eu, sincer, puteam să ofer mult mai mult, a fost o situație urâtă…”

Care este atmosfera în cadrul lotului?

– La bine e bine, dar când e rău nu are cum să fie o atmosferă foarte bună. Am stat și noi în vestiar, am avut discuții, am încercat să facem tot posibilul să câștigăm, să o scoatem la capăt. Dar dacă ai intrat în pasa aceea proastă este greu să mai redresăm situația. Oricum, în ultima etapă, am fost băieți cu caracter și am făcut tot posibilul să câștigăm și să intrăm în vacanță puțin mai bine, ca să zic așa, adică cu încredere mai mare pentru ce va urma de acum înainte.

Ce poți să ne spui despre programul echipei din această pauză competițională?

– Am luat vacanță, fiecare cu problemele lui, sperăm să ne facem bine. Apoi avem program stabilit de Mister. Sunt jucători cu probleme medicale… O să fie bine pentru toată lumea, o să se mai așeze puțin apele… Și eu, sincer, puteam să ofer mult mai mult, a fost o situație urâtă, pentru că nu am putut să ducem echipa acolo unde toată lumea își dorește, adică înapoi în prima ligă.

Citește și FC Argeş Basketball, a noua victorie în ligă!

„Sunt ceva restanțe și cred că o să se rezolve. Până acum, totul a fost ok”

Care este situația financiară?

– Nu sunt eu în măsură să vorbesc, dar sunt ceva restanțe și cred că o să se rezolve. Până acum, totul a fost ok, oamenii s-au ținut de cuvânt, au dat banii, nu putem vorbi despre probleme financiare la FC Argeș. Mai multe nu aș vrea să comentez. Aș vrea însă să le mulțumim suporterilor pentru că și în perioada aceasta mai puțin plăcută pe care o traversează echipa au fost alături de noi, chiar dacă unii… Vă dați seama că nici ei nu pot să vină la stadion și să ne aplaude tot timpul, iar noi să fim pe locul 15. Îi înțelegem și pe ei și sperăm ca, de la anul, să arătăm altceva și să-i atragem pe câți mai mulți la stadion. Ați văzut că, dacă ai rezultate, oamenii sunt lângă noi, când nu sunt rezultate, le este și lor jenă pentru că nu este tocmai plăcut să fii pe locul 15 în Liga a doua.

Citește și Adrian Scarlatache: „La FC Argeş nu mai putem vorbi despre play-off, ci despre câştigarea play-out-ului”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...