Web Analytics

Andrei Prepeliţă, antrenor principal FC Argeş: „FC Argeş trebuie să crească sănătos şi exemplul nostru este echipa Sepsi”

de | 21.07.2021 13:16 | Actualitate, Sport

# Cum comentați evoluția jucătorilor alb-violeți din meciul cu Craiova?
– Din punctul meu de vedere, echipa a mers bine. O greșeală am făcut în tot meciul, aceea din care am luat și golul. Craiova și-a mai creat o ocazie abia pe final, dar deja noi am schimbat sistemul și controlam în acele momente… În rest, Craiova nu ne-a surprins cu nimic. A fost atât tactic, cât și fizic foarte bine… Am avut trei-patru ocazii mari de a deschide scorul și altfel ar fi arătat jocul dacă am fi marcat noi primii.
# Cum ați perceput evoluția noilor transferuri?
– Foarte bine. Într-un timp foarte scurt s-au adaptat foarte bine. Nu este ușor să integrăm jucători noi într-un astfel de timp, dar ei s-au integrat foarte bine; vorbim, de exemplu, despre Lupeta, care, chiar dacă a ratat, a hărțuit defensiva adversă și a ținut foarte mult de minge, și-a creat ocazii. Cu mai mare atenție la finalizare, cred că este un atacant foarte bun.

„Nu trebuie neapărat să îl înlocuim pe Malele… Știa cineva ceva despre Malele când a venit la FC Argeș, anul trecut?”

# Considerați că Lupeta îl va înlocui, cumva, pe Malele?
– Noi nu trebuie să îl înlocuim pe Malele. Nu trebuie să avem presiunea aceasta. Știa cineva ceva despre Malele, când a venit la FC Argeș, anul trecut? Nu cred că îl știa nimeni pe Malele când a venit. A avut un sezon bun la noi și, dacă ne uităm pe istoricul lui în sezoanele trecute, doar la noi a marcat golurile astea… Sperăm să-l adaptăm atât de bine pe Lupeta, încât să marcheze la fel. Nu este așa simplu și ne trebuie timp.
# Ca o paranteză, vă întreb dacă știți cu ce echipă a semnat Malele…
– Nu avem nicio idee și nici nu ne interesează. Malele a avut contract un an de zile cu FC Argeș, el și-a făcut treaba foarte bine la noi, FC Argeș, ca și club, a făcut eforturi financiare foarte mari ca să-i prelungească contractul, dar aici a fost doar alegerea lui, și anume de a nu mai continua cu noi. Și cam asta a fost…

„În compartimentul ofensiv mai e nevoie de jucători. Trebuie concurență pe post”

# Considerați că FC Argeș mai are nevoie și de alte transferuri?
– Cred că în compartimentul ofensiv mai avem nevoie de jucători. Nu neapărat de a modifica ceva, ci doar de a exista concurență pe post și de a ne face mai buni. Au fost foarte mulți atacanți propuși, dar nu este ușor să aduci astfel de jucători. Adică nu este ușor să aduci atacanți normali, ca să spun așa, dar atacanți buni este şi mai greu de adus. Ori salarial, ori contractual, ori liberi de contract… Deci, nu este ușor să aduci astfel de jucători. Dar facem eforturi financiare să aducem jucători buni…
FC Argeș, din punctul meu de vedere, vreau să crească în joc față de anul trecut, să ne propunem altceva. Nu este ușor, suntem în al doilea an în Liga I și trebuie să ne propunem altceva. Trebuie să creștem sănătos și exemplul este echipa Sepsi, care, an de an, a pus câte ceva în plus față de anul precedent și a ajuns o echipă foarte bună din toate punctele de vedere. La fel îmi doresc să ajungem și noi. Să creștem sănătos an de an. Anul trecut am început cu o înfrângere pe teren propriu clară, să spun așa, cu Botoșani, iar anul acesta cred că echipa a arătat altfel în prima etapă. Cred că și jucătorii care au fost debutanți anul trecut au un salt evident și eu asta îmi doresc de la ei. Cred că trebuie să creștem, ca și club, an de an și să ne propunem alte obiective. Acesta este obiectivul meu și cred că anul acesta trebuie să fim mult mai echilibrați și mult mai conectați la ce avem de făcut și cu o evoluție mai constantă să ne îndeplinim obiectivul, anume acela de a ajunge în play-off.

„Sper ca în meciul următor să obținem puncte și să începem să urcăm în clasament ”

# Cum abordați următorul meci, acasă, cu UTA ?
– Este un meci pe teren propriu și nu este un meci ușor. Este un meci greu și avem nevoie de sprijinul suporterilor și de aceea fac apel la ei să vină și să sprijine echipa. Sper să câștigăm acest meci, pentru că este un punct de plecare pentru noi în acest nou sezon. Avem jucători noi, așa cum ați spus și dv., dar sper să avem un punct de plecare și acest meci să fie un punct de plecare. Mi-aș fi dorit să fie Craiova un punct de plecare pentru noi, să obținem ceva, dar, chiar dacă echipa nu a obținut nimic, a arătat foarte bine și sper ca în meciul următor să obținem puncte și să începem să urcăm în clasament, ca să facem ceea ce ne-am propus.

Citește și Andrei Prepeliţă, director sportiv FC Argeş: „Echipa să-şi îndeplinească obiectivul, apoi, de la anul, sper să fiu şi eu în regulă cu toate licenţele”

Citește și FC Argeș are un sponsor nou. Gentea i-a convins pe sârbii de la Mozzart.Bet

Citește și S-au lansat noile modele de tricouri ale FC Argeș. Cristi Tănase a dat autografe fanilor 

 

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii