Web Analytics

Ambasadorul Turciei l-a felicitat pe pompierul argeșean care a participat la misiunile de salvare după cutremur

de | 23.03.2023 12:51 | Actualitate, Home

Ambasadorul Turciei la București, Excelența Sa Özgür Kıvanç Altan, a făcut o vizită în Argeș, la Primăria Pitești și la Instituția Prefectului. La Prefectură l-a întâlnit pe singurul pompier argeșean care a participat la misiunile de salvare din Turcia.

„M-am bucurat să îl am alături în delegație pe locotenent colonelul Daniel Constantin, unul dintre ofițerii participanți la misiunile de salvare și ajutorare din Turcia, după cutremurul care a lovit țara. Militarul argeșean a mers în Gaziantep și i-a ajutat pe localnici să primească îngrijiri medicale, hrană și apă. Am fost impresionat de momentul în care Excelența Sa Özgür Kıvanç Altan s-a ridicat și l-a îmbrățișat în semn de mulțumire! De asemenea, ceilalți membri ai delegației au spus că și-au pierdut oameni dragi și că sunt recunoscători României pentru tot ajutorul”, a povestit prefectul Radu Perianu.

A fost păstrat un moment de reculegere în semn de respect, iar întâlnirea a continuat cu o prezentare a județului Argeș, din punct de vedere economic, istoric și turistic.

„Turiștii turci sunt pe locul II într-un top al străinilor care vizitează județul nostru. Am încredere că bunele relații vor continua și consider benefice astfel de vizite pentru consolidarea legăturilor internaționale!”, a mai spus prefectul.

Citește și Simfonia Lalelelor vine şi anul acesta cu noutăţi

La Prefectură, ambasadorul a fost însoțit de o delegație formată din conducerea Asociației Oamenilor de Afaceri Turci și deputatul Nicolae Georgescu.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *