Web Analytics
scris joi, 23.03.2023

Ambasadorul Turciei, vizită la Primăria Pitești

Delegația condusă de Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii Turcia în România, E.S. Dl. Özgür Kıvanç Altan, a efectuat o vizită diplomatică la Primăria Pitești, joi, 23 martie.

Ambasadorul Turciei, vizită la Primăria Pitești

Ambasadorul s-a întâlnit cu primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea. Pe lângă membrii delegației oaspete, au participat deputatul Nicolae Georgescu, viceprimarii Gelu Tofan și Mihai Mihăilescu, precum și alți reprezentanți ai administrației locale.

Citește și 100 de copii cântă în Pitești, sâmbătă. Iluminatul public din Piața Primăriei va fi oprit

Discuția a fost centrată pe consolidarea cooperării dintre municipalitatea piteșteană și alte orașe similare din Republica Turcia, cu accent pe dezvoltare economică și comerț, dar și din punct de vedere cultural, în contextul unei importante prezențe a afacerilor cu capital turcesc și a minorității turce în zonă.

Consilierul comercial, dl. Mehmet Naci Akdoğan, a prezentat oportunitățile de investiții în regiune, în timp ce președintele Asociației Oamenilor de Afaceri Turci (TIAD), dl. Ufuk Tandoğan, a subliniat importanța dezvoltării cooperării economice dintre cele două țări. Secretarul general TIAD, dl. Barbaros Yıkar, și secretarul general adjunct TIAD, dl. Sever Rashid, au discutat despre oportunitățile de colaborare culturală și academică.

Deputatul Nicolae Georgescu și președintele UID (Uniunea Democraților Internaționali), Dl. Naci Kanbay, au subliniat, la rândul lor, importanța consolidării relațiilor dintre România și Turcia, din perspectiva dimensiunii parlamentare și politice.

Primăria Pitești a arătat un interes considerabil pentru extinderea unor relații bilaterale de colaborare, în mai multe domenii, precum cultura, administrația, turismul și asistența socială, cu scopul de a promova o mai bună cunoaștere reciprocă a civilizației și a bogatului patrimoniu cultural al celor două popoare, român și turc”, a transmis Primăria Pitești.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *