Web Analytics

Ambasadorul Regatului Danemarca în România, în vizită la Consiliul Județean Argeș

de | 16.06.2021 15:18 | Actualitate

Astăzi, 16 iunie a.c., Consiliul Județean Argeș a primit vizita E.S. domnul Søren Jensen – Ambasador al Regatului Danemarca în România. Din partea Consiliului Județean Argeș au participat la discuții vicepreședinții Adrian Bughiu și Marius Nicolaescu.

Întâlnirea a oferit conducerii Consiliului Județean Argeș oportunitatea de a prezenta E.S. domnul Søren Jensen resursele și potențialul turistic și economic al județului.

Conducerea C.J. Argeș a punctat faptul că, în ceea ce privesc investițiile daneze în județul nostru, societatea DanBrad Argeș SRL, cu sediul în comuna Slobozia, ce operează în industria de creștere a porcilor, este implicată, la nivelul comunității locale și într-o serie de activități sociale, motiv pentru care, în 2019, Consiliul Județean Argeș a premiat societatea DanBrad.

E.S. domnul Søren Jensen, Ambasadorul Regatului Danemarca, a precizat că țara sa are o expertiză solidă în domenii de interes vital, precum: energie, sănătate, digitalizarea instituțiilor publice și a companiilor private. Au fost prezentate soluții de creștere a eficienței energetice a clădirilor publice din domeniul sănătății, industria energiei eoliene, energia regenerabilă, bioenergia etc.

 

Citește și Surse: adjuncţii IPJ Argeş, băgaţi în cercetare prealabilă după cazul fostului adjunct de la Poliţia Mioveni

 

E.S. domnul Søren Jensen a mai spus că Danemarca reprezintă în prezent un exemplu de bune practici în UE în domeniul creării unui cadru guvernamental cuprinzător privind eficienţa energetică. Politicile daneze în materie de eficienţă energetică sunt coordonate de către Agenţia Daneză pentru Energie. În ceea ce privește programul național de digitalizare acesta acoperă circa 95% din sectorul public și privat, pe baza principiului contactului minim între autorități și cetățeni.

Reprezentanții administrației județene au punctat faptul că o parte din proiectele pe care Consiliul Județean Argeș le are în implementare, cu fonduri europene, vizează tocmai eficiența energetică, proiecte precum reabilitarea Palatului Administrativ și a unor unități sanitare aflate în administrarea consiliului.

La finalul întrevederii, conducerea Consiliului Județean Argeș l-a asigurat pe domnul ambasador Søren Jensen de toată disponibilitatea instituției în vederea unei colaborări viitoare și a propus o întâlnire între reprezentanții Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș cu investitori danezi în scopul dezvoltării domeniilor esențiale precum energia, digitalizarea, sănătatea, infrastructura și turismul.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii