Web Analytics
scris miercuri, 01.04.2015

„Am revocat asocierea cu Primăria Piteşti, dar colaborarea noastră continuă pe alte baze”

# Declară Dan Lăzărescu, preşedintele FC Academica Argeş

„Am revocat asocierea cu Primăria Piteşti, dar colaborarea  noastră continuă pe alte baze”

# Domnule preşedinte, săptămâna trecută a existat pe ordinea de zi a Consiliului Local Piteşti şi punctul referitor la revocarea asocierii dintre clubul pe care îl conduceţi şi Primăria Piteşti…
– Nu cunosc amănunte vizavi de acest lucru!
# Cu alte cuvinte, s-a pus capăt colaborării dintre FC Academica şi Primăria Piteşti… Am înţeles chiar faptul că dvs aţi trimis o adresă prin care solicitaţi acest lucru…
– Este adevărat că am trimis o adresă în acest sens, dar este cu totul altceva. Pentru a beneficia de o parte de finanţare de la Primărie, nu puteam fi asociaţi. Este deci o chestie pur legislativă! Nu are legătură cu colaborarea dintre noi şi Primărie!
# Bun, deci nu va mai exista această asociere, dar atunci cum se va face în continuare colaborarea dintre cele două părţi având în vedere că aţi declarat că veţi continua la Piteşti?
– Colaborarea se va face pe alte baze.
# Ce anume înseamnă pe alte baze?
– Deocamdată este prematur să vorbim despre acest lucru.
# Va exista vreun alt proiect?
– Da, există mai multe discuţii, există mai multe proiecte comune, dar aş prefera să nu discutăm însă despre aceste lucruri la momentul acesta.
# Dl. viceprimar Ionică a spus că intraţi într-un program naţional de finanţare pentru sport şi trebuie să participaţi la o licitaţie…
– Da, este foarte adevărat. Chiar în această săptămână vom participa la licitaţie.
# Ce înseamnă acest program?
– Conform legii ca să primeşti finanţare trebuie să participi la anumite licitaţii pe baza unor programe. Asta e tot! Exact cum v-am spus, sunt chestiuni pur legislative.

„Probabil că într-un final ne vom implica direct în achiziţionarea brand-ului FC Argeş”

# Dle. preşedinte, ce ne mai puteţi spune despre achiziţionarea brand-ului FC Argeş? Mai sunteţi interesat de acest lucru?
– Normal că suntem interesaţi de brand-ul FC Argeş, dar suma de bani pe care o cere administratorul judiciar este foarte mare. Eu nu cred că este dispus nimeni să ofere această sumă de bani!
# Pentru că nu s-a prezentat nimeni la licitaţii, această sumă o să scadă…
– Evident că va scade şi, probabil, că asta şi aşteptăm. Singura variantă ar fi ca Primăria să preia acest brand, dar eu îl înţeleg pe dl. Ionică pentru că am avut o astfel de discuţie. Dumnealui nu are nicio bază legislativă pentru a achiziţiona acest brand atâta timp cât Primăria a cedat brand-ul dlui Penescu gratis.
# Bun, atunci veţi intra dvs. direct pe fir, ca să spun aşa?
– Va scade, va scade şi vom vedea unde se va ajunge!
# Deci vă veţi implica direct în această achiziţionare?
– Probabil că da într-un final, dar e prematur să vă spun ceva sigur în acest sens.

„Ne-am cam îndepărtat de obiectivul propus şi avem şanse mici de a promova, dar vom juca până la capăt”

# Veţi mai continua să jucaţi la Piteşti şi dacă nu reuşiţi promovarea?
– Da. Aceasta este dorinţa noastră şi am primit şi asigurări din partea autorităţilor locale în acest sens.
# În altă ordine de idei, vă întreb care au fost motivele pentru care Marius Baciu a părăsit Academica?
– Sunt motive personale şi nu pot eu acum să vorbesc despre acest lucru.
# A existat vreun moment în care aţi luat în calcul varianta unui alt antrenor în aceste condiţii?
– În momentul în care Marius a plecat mai erau două luni de campionat şi nu avea rost să aduc un alt antrenor mai ales că dl. Urican cunoştea echipa. Nu era normal să aduc un alt antrenor care mai mult îi lua să cunoască jucătorii etc.
# Dle preşedinte, ne puteţi spune dacă aţi stabilit primele pentru promovare în Liga I?
– Le-am stabilit, dar sunt confidenţiale. Fac parte din lucrurile din bucătăria internă şi nu aş vrea să discut despre ele. Vă asigur însă că sunt destul de stimulative pentru toţi jucătorii şi antrenorii.
# Mai credeţi în promovare?
– Este adevărat că ne-am cam îndepărtat de obiectivul propus şi avem şanse mici de a promova, dar noi vom juca până la capăt.
# Pentru sezonul următor rămâneţi cu acelaşi obiectiv?
– În principiu da, dar rămâne să vedem ce se va întâmpla… E prea devreme să vorbim despre sezonul viitor.
# Cred că ştiţi că autorităţile locale vor să realizeze o fuziune între SCM şi FC Argeş 1953 şi să meargă pe mâna unei singure echipe a Piteştiului şi de aceea vă întreb încă o dată dacă rămânerea dvs. la Piteşti chiar este o certitudine?
– Noi vom juca în continuare la Piteşti pentru că, aşa cum am mai spus, condiţiile de aici sunt excelente, colaborarea cu Primăria este foarte bună etc.
# În final, vă întreb ce aveţi dvs. de transmis piteştenilor?
– Să vină către echipă pentru că ne-ar bucura dacă ar veni cât mai multă lume la stadion. Cel puţin acasă, unde am beneficiat de un teren bun, chiar am făcut fotbal de calitate, un fotbal plăcut şi am avut rezultate. Cred că dacă ar veni la stadion în număr mare, oamenii ar avea ce să vadă.
Marius Ionel

 

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...