„Am încercat să aducem teatrul la spectator”

de | 10.03.2011 14:17 | Cultura

# Actriţa Adriana Trandafir, la gala Zilei Femeii, organizată de CCI. La finele săptămânii trecute, binecunoscuta actriţă Adriana Trandafir, născută pe meleagurile Argeşului, şi-a marcat reîntoarcerea în locurile natale printr-un regal de comedie cu mare succes la public. Spectacolul care a avut-o ca protagonistă a avut loc la Restaurantul „Crama Muntenia”, din Piteşti.

# Sunteţi din nou acasă. Mai aveţi casa părintească din Bascov?
– În Bascov am copilărit. Nu, nu mai am casa părintească.
# În Bascov mai aveţi pe cineva?
– Nu, la Bascov nu, dar aici, în oraş, îl mai am pe tata. Mama s-a prăpădit acum câteva luni (două – trei luni), dar am rădăcinile aici. Cred că e mai important decât orice pe lume.
# Dacă tot aţi revenit acasă, i-aţi vizitat pe cei dragi?
– Nu, nici măcar… păi, când? Am sosit, am jucat şi plec imediat, pentru că mâine am şi repetiţii, şi spectacol, aseară am avut şi premieră de film… suntem într-o continuă goană. Dar îi sun şi le spun de fiecare dată cât de mult îi iubesc şi ce înseamnă ei pentru mine, pentru că eu cred că iubirea e cel mai important lucru pe pământ.

„Noi am fost promoţia de aur a Liceului de germană”

# Şi lor le este dor de dumneavoastră, şi dumneavoastră vă este dor de ei…
– Eu sunt foarte invidioasă pe ei. Colegii mei de liceu se întâlnesc aici, cei care sunt şi care au rămas aici, în oraş, au un nucleu al prieteniei şi al iubirii extraordinar. Se întâlnesc şi ştiu de fiecare dată ce se discută, cine a mai venit, cine a mai plecat în străinătate. Noi am fost generaţia de aur a liceului de limbă germană, promoţia ‘75. Dar sunt emoţionată pentru că aici, în acest hotel (Muntenia – n.r.) unde am jucat în seara asta, m-am reîntors şi la „Ceaiul de la ora 5”, şi la prima noastră întâlnire de 10 ani de la terminarea liceului. Oamenii şi locurile astea îmi sunt atât de dragi şi îmi e dor de ei oriunde m-aş afla în lume.
# Vă felicit pentru spectacolul reuşit din seara asta.
– Mulţumesc foarte mult. Am încercat, iată, pentru prima oară, să aducem teatrul la spectator, nu să vină spectatorul la teatru. A fost o oportunitate, mulţumesc domnului Ion Căpăţână (directorul executiv al Camerei de Comerţ şi Industrie, n.red) pentru că a avut ideea asta şi ne-a convins să facem haiducia asta. Pentru că noi, acum trei zile, de întâi martie, am jucat la Sala Palatului, unde au fost 2500 de oameni şi ne pregătim pentru 8 martie să jucăm tot acolo, la peste 3000 şi ceva de oameni. Deja biletele s-au vândut. Mă bucur că acest spectacol simplu, normal, intră direct în sufletele oamenilor şi cred că de aia are succes, pentru că fiecare se regăseşte în această piesă.
(Adriana Gândilă)

Acest articol este despre:

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești
”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești

Festivalul internațional de canto pentru copii și tineret ”Good vibes” s-a desfășurat la Pitești, în perioada 20-21 mai 2022.  La această competiție, s-au înscris peste 200 de copii, din care au rămas 100 de copii, după preselecții, din România, Republica...

Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș
Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș

Primăria Municipiului Pitești, prin Administrația Domeniului Public, a executat lucrări aferente proiectului ”Reabilitare scări publice strada Făgăraș, zona blocurilor E1-E2, E2-E3, E3-E4 - Școala Gimnazială Alexandru Davila, municipiul Pitești, județul Argeș”....


Loading RSS Feed