Web Analytics

Alina Gorghiu vrea să înființeze un registru al traficanților de droguri

de | 18.09.2023 17:53 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat luni, că le-a propus colegilor liberali din Parlament înfiinţarea unui Registru al traficanţilor de droguri, pe modelul registrului agresorilor sexuali, care va reprezenta un mijloc de identificare, de supraveghere operativă a persoanelor care au comis infracţiuni din sfera traficului ilicit de droguri. Ministrul a declarat că în primele 6 luni ale anului 2023, 360 de persoane au fost condamnate definitiv pentru infracţiuni de trafic, la care se mai adaugă 135 de persoane în alte dosare în care obiectul este secundat, infracţiune de trafic intern şi internaţional, în total, 495 de condamnaţi, potrivit G4Media.

Citește și: Bărbat din Mioveni, găsit mort în casă

Ministrul Justiţiei a arătat într-o conferinţă de presă la Parlament că ”problema drogurilor este una complexă şi nici soluţia nu este una facilă ci tot una complexă”.

”Partea bună este că societatea românească vorbeşte despre o problemă majoră. Până acum am fost uşor surprinsă că ne e frică să discutăm despre flagelul existent în Româia. Consumul de droguri şi traficul de droguri sunt teme despre care se discuta doar accidental, astăzi, din cauza unor drame, a unor tragedii, discutăm serios şi cred că se poate şi mai serios, despre această problemă”, a arătat Alina Gorghiu, precizând că a fost ridicată de preşedintele Klaus Iohannis la nivel de CSAT.

Gorghiu a arătat că vineri s-a discutat despre problema drogurilor, într-o întâlnire cu toţi decidenţii politici şi concluzia a fost că ”orice resursă este necesară pentru DIICOT, pentru Poliţie, pentru a reuşi să diminueze traficul de droguri, pentru a pune piedică acestui fenomen”. Ea a precizat că le-a cerut colegilor din sistemul judiciar să îi comunice resursele de care au nevoie, dacă e nevoie de procurori, de resursă materială, de logistică”.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *