Web Analytics
scris joi, 23.05.2024

Alina Gorghiu: „Simplificăm. Digitalizăm. Aducem justiția mai aproape de oameni”

Guvernul a adoptat joi proiectul Ministerului Justiției pentru Reducerea Taxelor de Timbru.

Alina Gorghiu: „Simplificăm. Digitalizăm. Aducem justiția mai aproape de oameni”

„Simplificăm. Digitalizăm. Aducem justiția mai aproape de oameni”, a spus ministra Justiției, Alina Gorghiu. Principalele modificări presupun reducerea costurilor, plata taxei online și ajutor public judiciar pentru ONG-uri.

„Reducerea costurilor: taxele pentru partaje vor fi reduse semnificativ, chiar și cu 50%. De exemplu, o taxă care era 4500 lei va fi acum 2052 lei. Mulți români sunt în situația în care stau cu bunurile blocate ani de zile pentru ca nu își permit să plătească taxele de partaj. Rezolvăm această situație.

Citește și Instanța a decis. Primarul Georgescu poate să-și exercite funcția

Plata taxei online: se elimină formalitățile inutile. Plata poate fi făcută de pe telefon, iar dovada va fi documentul emis din aplicația bancară.

ONG-urile vor putea beneficia, de acum, de toate tipurile de ajutor public judiciar (onorariu avocat, costuri expertiză, traducător) atunci când acționează pentru apărarea drepturilor și intereselor unor persoane aflate în situații speciale sau în scopul ocrotirii unui interes de grup sau general.

Proiectul va intra în procedură parlamentară și sper să fie votat cât mai curând”, a transmis ministra Justiției și președinta PNL Argeș.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită