Web Analytics

Alina Gorghiu, semnal de alarmă: „Vom deconta toţi!”

de | 18.11.2021 13:19 | Actualitate, Politica si Administratie

Numărul elevilor care se întorc în bănci este pe un trend crescător după ce s-a instituit un prag minim de vaccinare pentru profesori. În acest context, Alina Gorghiu, senator PNL originar din Argeș, atrage atenția că este esențial să menținem această direcție.

„Pandemia coronavirusului a generat multe schimbări în viața de zi cu zi a oamenilor. Elevii nu au fost scutiți. Se împlinesc în curând doi ani de pandemie și tot mai mulți copii nu își mai pot găsi nici măcar motivația de a ieși din casă. Izolați de prietenii lor, fără vreun motiv de entuziasm sau optimism în toată această perioadă, copiii dezvoltă afecțiuni psihice. Recentul Raport de Referință UNICEF arată că, la nivel global, mai mult de 1 din 7 adolescenți cu vârsta cuprinsă între 10 și 19 ani trăiesc cu o tulburare mentală diagnosticată. Din păcate, sunt multe alte efecte negative ale pandemiei care își pun amprenta asupra copiilor. Pentru minimizarea acestora, se impune a fi luate toate măsurile pentru a asigura desfășurarea orelor de școală cu prezență fizică în deplină siguranță sanitară. Acesta a fost și scopul urmărit când s-a instituit un prag minim de vaccinare pentru profesori.
Rezultatele se văd deja. Săptămâna aceasta, numărul școlilor cu activitate față în față a crescut la peste 12.000, dovadă că profesorii și părinții deopotrivă aleg educația cu prezență fizică, care este și prima opțiune a Guvernului PNL.

Citește și Alina Gorghiu: „Fără orgolii!”

Rata de vaccinare în rândul personalului din învățământ continuă să crească, săptămâna trecută fiind cu 200% mai mare ca în săptămâna precedentă. Și în rândul elevilor peste 12 ani rata de vaccinare crește. Peste 3.000 de elevi s-au vaccinat. Suntem însă departe de a spune că totul este roz. România se menține în rândul statelor unde rata de vaccinare este sub media europeană. Iar lista publicată săptămâna trecută de Ministerul Educației cu rata de vaccinare în fiecare școală și grădiniță din țară nu are darul să ne liniștească. Chiar dacă în peste 2.300 de unități de învățământ rata de imunizare este de 100%, sunt alte 1.100 în care nicio persoană nu este vaccinată.

În Argeș, de exemplu, numărasem peste 60 de școli și grădinițe cu rata de imunizare 100%, dar și câteva unde acest procent este 0. Nu este în regulă! Copiii trebuie să se reîntoarcă în bănci cât mai repede, în condiții de siguranță. Este viitorul lor în joc! Dacă noi, ca părinți, ca dascăli, ca societate în ansamblu, nu ne vom asigura de asta, vom deconta toți atunci când acești copii vor ajunge adulți. Și fac apel la toți românii, din nou, să se vaccineze. Este soluția sănătoasă de a combate pandemia și efectele sale nefaste!” – a precizat senatorul PNL.
M.S.

Citește și Senatorul Alina Gorghiu: „Buna guvernare, prioritatea zero pentru PNL”

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii