Alina Gorghiu: „Fără orgolii!”

de | 11.11.2021 13:42 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

România trebuie scoasă din criza politică și sanitară. Singura garanție pentru atingerea acestui obiectiv este un guvern cu puteri depline, susținut de o majoritate în jurul PNL, susține argeșeanca Alina Gorghiu, senator liberal și vicepreședinte al Senatului.

„Urgentarea la maximum a închiderii crizei politice trebuie să facă agenda actuală a tuturor partidelor și liderilor lor. Stabilirea unei majorități funcționale este primul pas; în baza acesteia președintele României va desemna premierul. Important este ca toți actorii implicați să urmărească cel mai important obiectiv: interesul românilor. Ei sunt aceia care trebuie protejați, nu orgoliile politice.

La acest moment, România riscă enorm pentru că nu are un guvern stabil. Vinovații pentru situația actuală se cunosc. Personal, consider inacceptabil că nu au luat în calcul efectele acțiunilor lor. O analiză pe viitor a ceea ce s-a întâmplat este mai mult decât necesară pentru a nu se mai repeta astfel de erori. Dar acum prioritatea este să depășim acest impas. Iar singura alternativă este formarea unei majorități în jurul PNL, cu premier liberal. Și să fie clar ce putem livra către populație.

Citește și Alina Gorghiu: „Avem soluţii pentru combaterea pandemiei!”

Decizia ca PNL să continue negocierile pentru formarea unui guvern cu PSD a fost luată în mod democratic, prin vot în BPN.
Sper ca ele să se defășoare în ritm alert. Provocările cu care se confruntă România nu iau pauză până se votează un guvern nou în Parlament.
Mă aștept la multă seriozitatea din partea tuturor actorilor implicați, inclusiv de la cei care nu vor intra în majoritatea parlamentară. Ceea ce interesează acum va fi programul de guvernare, proiectele și obiectivele, nu discuțiile legate de împărțirea funcțiilor. Și cu toții trebuie să pricepem că orgoliile politice și interesul românilor nu au loc la aceeași masă”, ne-a declarat, în exclusivitate, Alina Gorghiu.
M.S.

Citește și Alina Gorghiu: „PSD-AUR și USR vor, nu vor, trebuie să își asume responsabilitatea pentru instabilitatea politică de acum”

 

 

Acest articol este despre: alina gorghiu,guvernul citu,pnl

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea avertizează…
Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea avertizează…

Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea avertizează că la această oră este nevoie să folosim rațional rezervele de apă pentru toate folosințele. Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea monitorizează permanent volumele din principalele lacuri de acumulare și...

Film în premieră la Cinematograful ”București”
Film în premieră la Cinematograful ”București”

Sâmbătă, 9 iulie 2022, ora 18:00, la Cinematograful de artă ”București” va fi proiectat, în premieră, filmul „Copilul teribil”, cu Oliver Masucci, Hary Prinz, Katja Riemann, Felix Hellmann și Anton Rattinger în rolurile principale, în regia lui Oskar Roehler. Filmul a...

Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii
Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii

Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii, în urma demisiei lui Adrian Chesnoiu. Conducerea PSD a votat, miercuri, în şedinţa Consiliului Politic Naţional, ca acesta să fie titularul de la Agricultură, au precizat din Partidul Social-Democrat, pentru news.ro. PSD...