Alina Gorghiu: S-au strâns semnăturile pentru înființarea unei comisii de anchetă privind abuzurile asupra minorilor

de | 9.02.2022 13:10 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

O comisie de anchetă pentru abuzurile comise asupra minorilor din centrele rezidenţiale va fi înfiinţată la Senat, fiind deja strânse semnăturile necesare în acest sens, a declarat, marţi, vicepreşedintele Senatului, Alina Gorghiu, potrivit Agerpres.

Aceasta a precizat că trebuie gândite soluţii pentru protejarea copiilor, astfel încât aceştia să nu cadă “în plasa prădătorilor cibernetici de orice natură”. Potrivit senatorului liberal, ar trebui raportate ştirile false sau discursurile instigatoare la ură, pentru că acestea pot ajunge la copii şi le pot influenţa caracterul şi acţiunile. Cu acelaşi prilej, Organizaţia Salvaţi Copiii a lansat şi raportul privind cazuistica liniei de raportare a abuzurilor asupra copiilor.

Internetul rămâne direcția de dezvoltare tehnologică a societății noastre. Nu ignorați o știre falsă, un discurs instigator la ură și violență din mediul online. Oricare poate ajunge, sub o formă sau alta, la un copil și poate schimba caracterul sau acțiunile sale, a transmis, pe pagina personală de Facebook, președintele intermar PNL Argeș.

Citește și:Alina Gorghiu: “A fost adoptată legea susținută de parlamentarii PNL privind persoanele ce însoțesc bolnavii de cancer”

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Expoziției de Pictură și Fotografie la Domnești
Expoziției de Pictură și Fotografie la Domnești

Joi, 30 iunie 2022, Asociația de Arte și Spiritualitate ZAN ART în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș prin  Centrul de zi pentru copii/tineri cu dizabilități ''Șanse Egale'', comuna Domnești, județul Argeș au...