Web Analytics

Alina Gorghiu încurajează mediul de afaceri din judeţul Argeş

de | 20.10.2022 13:40 | Actualitate, Economie, Home, Politica si Administratie

Aceasta a vizitat Uzina Dacia împreună cu premierul Ciucă

Președintele PNL Argeș s-a aflat joi, 13 octombire, într-o vizită la Uzina Dacia împreună cu premierul Nicolae Ciucă. Alina Gorghiu a discutat cu managementul companiei despre importanța sectorului auto pentru economia românească și viitorul acestei industrii și a declarat că susține în continuare măsurile de sprijin pentru toate categoriile de întreprinderi.

În cadrul vizitei, Gorghiu a punctat unele dintre principalele măsuri de care poate beneficia Dacia, în această perioadă, pentru continuarea proiectelor: schema de ajutor de stat-având în vedere proiectele de dezvoltare viitoare și succesul autoturismelor Dacia atât la nivel național, cât și internațional, emiterea ordinului privind deducerea cheltuielilor la calculul rezultatului fiscal pentru latura de cercetare-dezvoltate, o nouă facilitate fiscală privind scutirea de impozit pe profitul reinvestit, adică retehnologizarea liniilor de producție, achiziționarea de aparatură performantă, care poate avea impact în creșterea productivității.

„Voi face toate demersurile necesare pentru identificarea unei soluții guvernamentale pentru solicitarea unui ajutor de stat necesar dezvoltării următoarelor generații de mașini din gama Dacia. Dacia, cel mai mare producător și exportator de autoturisme din România, reprezintă un model de business.”, a transmis președintele PNL Argeș.

Citește și Alina Gorghiu: „Reducerea risipiei generează facturi mai mici”

Citește și Alina Gorghiu: „Argeşul este judeţul cu cea mai proastă infrastructură”

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *