Web Analytics

Alina Gorghiu: „Avem soluţii pentru combaterea pandemiei!”

de | 28.10.2021 13:43 | Actualitate, Politica si Administratie

Apel ferm al Alinei Gorghiu, vicepreședinte PNL și vicepreședinte al Senatului, către români, în contextul în care România se confruntă cu o situație pandemică dramatică: „Alegeți viața! Vaccinați-vă!”.

„Cea mai mare greșeală pe care o identific la acest moment este ignorarea sau tratarea sarcastică a pericolului Covid-19. Din nefericire, atitudinea aceasta este prezentă la românii nevaccinați. Iar mulți dintre ei prezintă și un grad ridicat de transmisibilitate a bolii, în caz de infectare. În special, pe toți aceștia îi invit să acorde mai multă atenție imaginilor din spitale, din cimitire, dar și mărturiilor celor suferinzi sau ale celor care au pierdut pe cineva drag din cauza acestei boli crunte. Este o metodă simplă de a înțelege situația pandemică dificilă în care ne aflăm. Deși statisticile sunt evidente. Numărul de noi infectări este alarmant, precum și cel al deceselor. În octombrie, un român a murit de Covid-19 la fiecare 5 minute, potrivit unei analize Reuters. România pierde în fiecare zi o comunitate de dimensiunile unui sat, în condiţiile în care numărul de decese zilnice cu diagnostic Covid-19 este de 400-500, atrăgea atenția managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Citește și Alina Gorghiu: „PSD-AUR și USR vor, nu vor, trebuie să își asume responsabilitatea pentru instabilitatea politică de acum”

Soluția pentru a combate pandemia o avem: vaccinarea! Nu o spun eu, o confirmă datele științifice, oficiale, care arată clar că există o diferențiere majoră din perspectiva efectelor infectării cu SARS-CoV-2 asupra celor vaccinați sau trecuți prin boală în raport cu cei nevaccinați. Și o confirmă statistiticile din statele în care procentul celor vaccinați depășește 80%.

Sunt argumente pentru care am devenit coinițiator al unei propuneri legislative care prevede obligativitatea vaccinării pentru cei din sistemul medical, precum și pentru personalul din cadrul unor unități publice și private. Fiecare are obligația să se vaccineze. Indiferent că lucrează în sistem public, privat. Și sper ca parlamentarii de la toate partidele să înțeleagă că trebuie adoptată în regim de urgență.
Prioritatea acum este salvarea vieților omenești”, ne-a declarat argeșeanca Alina Gorghiu.
M.S.

Citește și Senatoarea PNL Alina Gorghiu, despre dezvăluirile privind noul dosar al lui Cîțu: „Speța civilă a fost respinsă, tu rămâi cu denigrările”

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii