Web Analytics

Alina Gorghiu: „PSD-AUR și USR vor, nu vor, trebuie să își asume responsabilitatea pentru instabilitatea politică de acum”

de | 12.10.2021 13:34 | Actualitate, Politica si Administratie

Demiterea Guvernului Cîțu într-o perioadă atât de complicată pentru România a fost un gest iresponsabil, iar principalul vinovat este USR, consideră Alina Gorghiu, senator PNl și vicepreședinte al Senatului.

„Unde nu-i cap, vai de picioare! PSD-AUR și USR vor, nu vor, trebuie să își asume responsabilitatea pentru instabilitatea politică de acum. Și trebuie să înțelegem că cel puțin un partid din această alianță toxică nu a acționat dintr-un impuls necontrolat. Și mă refer la PSD. După cum au jucat cartea moțiunii de cenzură, cei împachetați în foi de viță sunt cei de la USR. Abia acum se vede clar că USR chiar nu a analizat consecințele deciziei lor de atunci și nu a pregătit nimic pentru a pune în loc la ce a distrus.

Realitatea este că în urmă cu o săptămână, românii au avut dovada că PSD, AUR, USR au creat o majoritate în Parlament cu un singur scop: să blocheze guvernul PNL pentru puncte electorale. Cea mai mare vină a lor este că au acționat în cel mai nepotrivit moment pentru români. Vine iarna, trebuie gestionat valul 4 al pandemiei și campania de vaccinare, ai de pregătit un buget, trebuie să rezolvi creșterile prețurilor la energie, dar și să te ocupi de PNRR.

Citește și Președintele Iohannis, întâlnire cu partidele parlamentare la Palatul Cotroceni pentru consultări

Din momentul în care dl Cioloș s-a autopropus pentru nominalizarea de premier, răspunderea pentru formarea și instalarea noului guvern îi aparține în totalitate. Mingea este în terenul USR. Dar, după cum se joacă, este evident că a fost o decizie pe repede-înainte, fără nicio negociere prealabilă. Pentru că dacă USR a votat moțiunea PSD, PSD pare că nu acceptă principiul serviciu contra serviciu și nu dă semne că ar vota guvernul USR.

Constatăm, însă, că PNL și UDMR sunt singurele partide care rezolvă problemele României. Rămânem responsabili până la instalarea unui nou guvern, indiferent de cât va mai dura până când va fi învestit un nou Guvern„, ne-a declarat argeșeanca Alina Gorghiu.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Ești mai proastă ca o găină!!! Puneți dracu mâna și faceți guvern, că o să ajungeți ca pnț!!!