Web Analytics

Alina Bica și Dorin Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea, au scăpat de condamnări în dosarul ANRP

de | 5.12.2022 19:13 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Dosarul ANRP, privind o serie de retrocedări ilegale, a fost închis. Printre inculpații care scapă astfel de acuzații se află fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, dar și fostul soț al Elenei Udrea, Dorin Cocoș.

Citește și: Tânăr lovit de un șofer care făcea drifturi într-o parcare din Argeș

În dosarul ANRP, șapte membri ai Comisiei de stabilire a despăgubirilorau fost achitați, iar alți 2 au fost condamnați. Pe fond, la 29 iunie 2018, fosta șefă ANRP, Crinuța Dumitrean, a primit în acest dosar o pedeapsă de 7 ani și 6 luni de închisoare, alături de Sergiu Ionuț Diacomatu, fost membru în comisia ANRP, ambii pentru abuz în serviciu. În schimb, Alina Bica – fostă șefă a DIICOT, reprezentant al Ministerului Justiției în comisia ANRP, la data faptelor – a fost achitată. Dorin Cocoș a primit 3 ani cu executare, iar fiul său, Alin Cocoș, s-a ales cu o pedeapsă cu suspendare. Omul de afaceri Gheorghe Stelian, beneficiarul drepturilor litigioase, denunţător în cauză, a fost condamnat la 6 ani de închisoare, pentru complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu. Dragoş George Bogdan, Remus Virgil Baciu, Oana Vasilescu, Lăcrămioara Alexandru, foşti membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, au fost achitaţi cu toţii pentru abuz în serviciu.

Citește și: Explozie din cauza unor scăpări de gaze, la o locuință din Pitești. Bărbat transportat la spital

Cei opt inculpați din acest dosar sunt acuzaţi că i-au aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, în 2011, despăgubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

Dorin Cocoş este acuzat că, în schimbul influenţei exercitate asupra Alinei Bica şi a altui membru al Comisiei Centrale a ANRP, ar fi pretins şi primit, în perioada de după 17 ianuarie 2011, de la Gheorghe Stelian suma de 10 milioane de euro, cu condiţia să-i asigure rezolvarea dosarului de despăgubire.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *