Web Analytics

Alianţa pentru Argeş şi Muscel, lansată cu artificii şi muzică de Veta Biriş

de | 11.04.2012 17:27 | Politica si Administratie

# Mircea Andrei şi-a înverzit partidul. Chiar dacă nu este pentru nimeni limpede formula legală prin care va putea participa la alegerile locale din Argeș, sâmbăta trecută a fost lansată cu mare pompă la Pitești, în sala mare a Casei Sindicatelor, Alianța pentru Argeș și Muscel. În fapt, o formațiune scoasă brusc din joben de șeful PDL, Mircea Andrei, ca un conglomerat menit să adune sub aceeași siglă, un măr verde, candidați provenind de la PDL, PNȚCD, PNG și de la diverse organizații civice și din sectorul economic.
Cum partid nou n-are cum să fie, câtă vreme reunește facțiuni din alte partide, ci mai degrabă o formațiune civică, rămâne foarte neclară modalitatea prin care Alianța va putea lua parte în alegeri, respectându-se legile electorale. În fine, vom trăi și vom vedea. Cert este că sâmbătă, Mircea Andrei și subalternii săi, care au format grosul celor circa 800 de participanți, au vrut să facă un spectacol de sunet și culoare din festivitatea de lansare a Alianței verzi, cu imn cântat de Veta Biriș, toți combatanții adunați care pe scenă, care în sală, cu eșarfe verzi la gât, ba chiar și focuri de artificii la final. Maestru de ceremonii a fost, evident, Stăpânul Mircea Andrei, care a luat cuvântul și la început, și la final, ba a mai fost omagiat adeseori și de ceilalți vorbitori. Mai mult, încărcătura politică s-a cuplat armonios și cu o încărcătură intelectuală, atunci când, în premieră absolută pentru Argeș și Muscel, senatorul Mircea Andrei și-a pus ochelarii, pentru a citi lista cu candidații Alianței în alegeri. Listă care, așa cum stă bine în democrație, a fost un document unicat, care n-a stat decât în buzunarul șefului PDL, fără posibilitate de vizualizare pentru public sau presă. Dar să răsfoim împreună alte pagini interesante din cuprinsul festivității.

După Veta Biriș, Gabi Bratu a punctat cel mai bine la impresia artistică

După Veta Biriş, prim-vicepreşedintele Gabriel Bratu a punctat cel mai bine la impresia artistică, el jucând impecabil rolul de DJ al conferinţei, adică de prezentator. Ceea ce înseamnă că, deşi şi-a pierdut postul de şef la Inspectoratul Şcolar şi a intrat în vrie la partid, are resurse să-şi salveze cariera şi în alte moduri, mai artistice. Totuşi, au mai fost şi alţi performeri la acest capitol. Primarul Florin Frătică de la Bradu, de pildă, s-a înfierbântat foarte tare, vorbind despre fondurile judeţului care „au fost împărţite după bunul plac al unui singur om şi al unui partid”. Emoţia a atins însă punctul de fierbere pentru şeful Ligii primarilor portocalii abia atunci când a adus vorba de Mircea Andrei şi a tunat de la microfon, punând la grea încercare instalaţia de amplificare: „Să-l salutăm pe viitorul preşedinte al CJ Argeş, dl senator Mircea Andrei, omul care a renunţat la funcţii importante în Parlament şi Guvern, pentru a fi alături de judeţul Argeş!” Care funcţii în Parlament şi Guvern au fost acelea la care a renunţat Mircea Andrei, primarul Frătică n-a mai spus, lăsând asistenţa doar să bănuiască cât de înalte au fost ele şi să cugete ce noroc au avut argeşenii că senatorul le-a dat la toate cu piciorul. Un discurs incisiv a avut şi primarul Ionel Năftănăilă din Albeştii de Muscel, semn că are un puls politic mult mai bine stabilizat decât pulsul dosarelor pe care i le-au făcut gaborii la primărie. El a povestit că se află deja la a cincea serie de alegeri, două pierdute şi două câştigate, dar că pe 10 iunie va câştiga din nou confruntarea, chiar şi la 11 metri.

Primarul de Rucăr, Ionel Dulamă, surpriza festivității

Dar dacă tot am început cu primarii, să spunem că pe scenă au fost urcate, cu eşarfe verzi, regulamentare, şi câteva trofee venite la Alianţa verde de la alte partide, în special de la PSD. În general a fost vorba de primari despre care se ştia dinainte că au bătut palma cu Mircea Andrei, cum este cazul celor din Călineşti, Corbeni, Davideşti, Merişani, Muşăteşti, Săpata, Tigveni, Valea Danului şi Valea Iaşului. Surpriza a fost certificarea venită din partea primarului de Rucăr, Ionel Dulamă, privind trecerea la PDL, prin urcarea sa pe scenă, tot cu eşarfă verde la gât, alături de ceilalţi candidaţi ai Alianţei lui Mircea Andrei. De menţionat însă că gruparea dezertorilor veniţi de la alte partide nu s-a manifestat deloc zgomotos pe scenă, cu toţii stând cuminţi, fără să ia vreunul cuvântul, de parcă le-ar fi rămas un măr în gât. În ce priveşte candidaţii la primăriile de oraşe, Alianţa pentru Argeş şi Muscel n-are decât un primar în funcţie, Ion Baicea din Costeşti. În ciuda eforturilor făcute de Mircea Andrei&Co, niciun alt primar de zonă urbană nu s-a vopsit portocaliu sau verde, astfel că Alianţa va avea candidaţi proprii în toate celelalte oraşe: Dan Dragomir (om de afaceri)-Piteşti, Cristi Creţu (director Colegiul Dinicu Golescu)-Câmpulung, Victor Suhan (director Hidroserv)-Curtea de Argeş, Gheorghe Costache (patron)-Mioveni, Vali Tudor (director ISCIR)-Ştefăneşti şi Gabriel Vasilescu (director OPC)-Topoloveni. O menţiune specială a făcut Mircea Andrei în ce-l priveşte pe candidatul Alianţei din comuna Dobreşti, în persoana viceprimarului Irinel Georgescu. Dat fiind faptul că este localitatea sa natală, senatorul a avertizat de la microfon că se va implica atât de tare în favoarea lui Georgescu, încât acesta este ca şi ieşit primar.

Senatorul Andrei, decis să trezească județul Argeș

În cele două discursuri ale sale, unul de început şi altul de final, Mircea Andrei a părut foarte interesat să discute cu judeţul, ca pe persoană fizică. În start, de pildă, i-a dat bineţe foarte cuviincios, cu „bună ziua judeţului Argeş şi Muscel”. Dar pe parcursul conferinţei, când părea că judeţul nu mai era atent, ba chiar începuseră să i se închidă ochii, Stăpânul a lansat imediat avertismentul că „judeţul Argeş nu s-a trezit”, după care a căzut de acord cu toţi participanţii: „Să trezim judeţul!” Fapt care se poate să se fi şi întâmplat pe moment, dat fiind zgomotosul ropot de aplauze care i-a însoţit din sală îndemnul la trezie. În opinia liderului Alianţei verzi, Argeşul n-are probleme serioase doar cu somnul, ci şi de natură locomotorie. „Este un judeţ încremenit”, a constatat din nou Mircea Andrei în foaia sa de observaţie, dar nu încremenit din cauza reumatismului sau, Doamne fereşte, dintr-un atac vascular, ci „din cauza obişnuinţei şi a perpetuării oamenilor veşnici, care au indus frică şi teamă”. Naşpa. Trecând totuşi peste aceste aspecte neplăcute, senatorul Andrei a punctat şi câteva lucruri optimiste. În afara faptului că va câştiga fără greş şefia Consiliului Judeţean, el a mai adăugat că va transforma nordul Argeşului într-o zonă turistică de talia celei din Valea Prahovei şi nu cumva să-i treacă cuiva prin cap că nu va fi aşa. Asta pentru că, poate nu ştiaţi, în cazul în care Alianţa câştigă alegerile în judeţ, în mod sigur viitorul ministru al Turismului şi Dezvoltării Regionale va fi propus de la Argeș. De menționat că la lansare au participat și câțiva reprezentanți de marcă din mediul economic și academic. Vicepreședintele de la Dacia, Constantin Stroe, managerul de la GIC, Gheorghe Badea, rectorul și președintele Senatului Universității Pitești, Ionel Didea și Nicolae Brânzea și prorectorul Universității Constantin Brâncoveanu, Sebastian Ene, au fost cei invitați pe scenă să adreseze câteva cuvinte asistenței, din partea entităților pe care le conduc.
Mihai BĂDESCU

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii