Ajutor de stat de la Guvern pentru transportatorii rutieri

de | 12.05.2022 09:51 | Actualitate, Economie, Home

Guvernul a aprobat, miercuri, un memorandum în baza căruia va acorda un ajutor de stat operatorilor care efectuează transport rutier de mărfuri şi transport persoane pentru a compensa creşterea preţurilor la combustibil.

Citește și: 12 MAI – ZIUA INTERNAȚIONALĂ A ASISTENTULUI MEDICAL. Mesajul președinteului OAMGMAMR Argeș

‘A fost aprobat memorandumul cu tema ‘Încadrarea schemei de ajutor de stat pentru compensarea preţului la combustibil generat de conflictul armat din Ucraina în politicile economico-bugetare şi financiare ale statului român’. Guvernul va acorda un ajutor de stat operatorilor care efectuează transport rutier de mărfuri şi transport persoane pentru a compensa creşterea preţurilor la combustibil. Acest ajutor, care va fi acordat sub formă de grant, are un buget total de 300 de milioane de lei, valoarea fiind de 50 de bani pe fiecare litru de combustibil achiziţionat în limita a 400.000 de euro pentru fiecare firmă, în total, numărul de beneficiari fiind 3.000 în fiecare an’, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

Citește și: A fost publicat dicționarul de termeni oficiali din limba română actuală

Potrivit spuselor lui, schema de ajutor se va aplica până la finele anului 2023 şi va fi finanţată de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor.

“Este o măsură care face parte din pachetul ‘Sprijin pentru România’, lansat în urmă cu o lună de prim-ministrul Nicolae Ciucă, alături de liderii coaliţiei, un pachet în valoare de 17,3 miliarde de lei, din care 60% sunt direcţionate în favoarea susţinerii economiei”, a explicat Cărbunaru. (A.N)

Acest articol este despre: bani,guvern,schema,stat,transportatori

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești
”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești

Festivalul internațional de canto pentru copii și tineret ”Good vibes” s-a desfășurat la Pitești, în perioada 20-21 mai 2022.  La această competiție, s-au înscris peste 200 de copii, din care au rămas 100 de copii, după preselecții, din România, Republica...

Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș
Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș

Primăria Municipiului Pitești, prin Administrația Domeniului Public, a executat lucrări aferente proiectului ”Reabilitare scări publice strada Făgăraș, zona blocurilor E1-E2, E2-E3, E3-E4 - Școala Gimnazială Alexandru Davila, municipiul Pitești, județul Argeș”....


Loading RSS Feed