Web Analytics

Agențiile de rating Moody’s și Standard & Poor’s, semnale importante pentru economia românească

de | 16.10.2021 18:27 | Actualitate, Economie, Politica si Administratie

 

Agenția internațională de evaluare financiară Standard & Poor’s a reconfirmat ratingul României pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută şi în moneda națională la BBB minus/A-3. În același timp, agenția de rating Moody’s a reconfirmat ratingul suveran aferent datoriei guvernamentale a României la Baa3/P-3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în monedă locală şi valută şi a îmbunătățit perspectiva din negativă în stabilă.

Citește și: „Dan le Cascadeur”, condus pe ultimul drum de un alai de zeci de maşini

 

,,Vreau să felicit echipa guvernamentală şi oamenii profesioniști care m-au susținut în implementarea măsurilor de răspuns la criză, vreau să mulțumesc mediului privat, care a răspuns la aceste măsuri şi le-a implementat foarte rapid, un mediu privat care şi-a arătat potențialul şi resursele de inovație în vremuri extrem de dificile. Am spus mereu că antreprenorul român este un erou şi aceste rezultate arată foarte clar că în România mediul privat a răspuns şi a reușit să facă faţă mai bine decât estimau cam toți analiștii. Am livrat ceea ce așteptau de la noi toți românii, dar şi partenerii internaționali: o puternică creștere economică şi o reducere treptată a deficitelor.”, a declarat premierul Florin Cîțu în cadrul unei conferințe de presă, organizate la Palatul Victoria.

Citește și: Firma fostului primar de la Corbi, în ancheta Recorder / Virgil Baciu a pus cupru aurit de 3,2 milioane euro pe acoperişul Catedralei Mântuirii Neamului

Factorii cheie care au stat la baza deciziilor luate de cele două agenții de rating sunt perspectivele solide de creștere economică și de implementare a reformelor asumate prin PNRR. În același timp, foarte importante sunt așteptările de îmbunătățire a poziției fiscale a României în următorii ani.

 

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii