Web Analytics
scris vineri, 23.02.2024

Agenta care l-a scos la pensie mai târziu pe comisarul Bucur a fost doar atenţionată

Conducerea IPJ Argeș i-a cerut acesteia ca pe viitor să respecte Codul Etic și Deontologic al Polițistului
În urma neglijenței funcționarei de la Resurse Umane, comisarul Bucur a pierdut 1000 lei lunar la pensie

Liviu-Adrian Bucur (foto), comisar de poliție din Curtea de Argeș până la începutul acestui an, a fost pensionat mai târziu decât trebuia și asta a condus la diminuarea pensiei cu suma de 1.000 de lei. Pentru că a fost prejudiciat, omul a formulat plângere prealabilă și a fost audiat de Biroul Control Intern, unde a spus tot ce i s-a întâmplat. Fost comisar, în prezent locotenent colonel în rezervă, angajat al IPJ Argeș până la data de 5 ianuarie 2024, Liviu-Adrian Bucur i-a solicitat, într-o petiție online, printr-o plângere prealabilă, dar și în față inspectorului șef al IPJ Argeș, Marian Badea, să revină asupra dispoziției de pensionare pe care o consideră nelegală și netemeinică.

Agenta care l-a scos la pensie mai târziu pe comisarul Bucur a fost doar atenţionată

„Din probatoriul administrat rezultă clar că am solicitat pensionarea înainte de 31.12.2023 și am și doi martori”

Ca răspuns la petiția din 11.01.2024, a comisarului Adrian Bucur, conducerea IPJ i-a transmis o adresă prin care nu spune nimic mai mult decât fix istoricul drumurilor făcute de acesta la Serviciul Resurse Umane pentru ieșirea la pensie. Și anume, faptul că la data de 27 noiembrie a solicitat încetarea raporturilor de serviciu cu data de 17 ianuarie, iar ulterior, la 7 decembrie, a revenit asupra raportului inițial și a solicitat întreruperea raporturilor de serviciu începând cu 6 ianuarie (n. red. – atunci când, deja, nu mai putea beneficia de indexarea de 13,8% dată de Guvern). Niciun cuvânt despre faptul că totul s-a întâmplat grație sfaturilor colegei de la R.U., care l-a indus în eroare. Se arată în adresa semnată de șeful IPJ Argeș, chestorul de Poliție Marian Badea, că doamna agent are oarece lipsuri: „În urma verificărilor efectuate, vă comunicăm faptul că agentului de poliție din cadrul Serviciului Resurse Umane care face obiectul sesizării dvs. i s-a pus în vedere să respecte pe viitor (sic!) prevederile Codului de Etică și Deontologie al Polițistului și cele ale Legii nr. 360/2002 modif., privind Statutul Polițistului”. A se observa că nu se spune nimic despre faptele de care se face vinovată agenta atenționată că a încălcat Codul Etic și Deontologic al Polițistului! „Din probatoriul administrat de Biroul Control Intern rezultă clar că am solicitat pensionarea înainte de 31.12.2023 și am și doi martori care pot confirma acest lucru”, spune, în replică, fostul comisar Bucur.

Citește și Suspiciuni de corupţie pe axa Ion Georgescu-Republica Moldova. Primăria Mioveni a finanţat grădiniţa din Măgdăceşti, construită pe un teren cumpărat la suprapreţ de la soţul primăriţei Liuba Cojocaru

Comisarul Bucur: „Nu a fost voința mea să rămân în activitate încă 5 zile și astfel să pierd indexarea”

„Am fost indus în eroare de către lucrătorii Serviciului Resurse Umane. Deci nu a fost voința mea să rămân în activitate încă 5 zile și astfel să pierd indexarea. Același lucru poate fi constatat de către orice altă persoană, orice calitate ar avea. Cu toate acestea a fost emisă Dispoziția 3002 din 04.01.2024, prin care mi-a fost încetat raportul de serviciu cu data de 06.01.2024, deși îndeplineam condițiile legale de pensionare încă din data de 27.12.2023”, scrisese în petiție, negru pe alb, ofițerul Bucur, acesta anunțând că va formula plângere penală.
În plus, suntem curioși cum vor fi cercetate de către conducerea IPJ Argeș persoanele care se fac vinovate de încurcătura ce a făcut să iasă la pensie un poliţist de 31 de ani de la Bascov, în locul fostului șef de post de la Poiana Lacului, Nicolae Mitroi. Cu privire la cele întâmplate, noi am formulat o solicitare în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, dar până la această dată nu am primit niciun răspuns. Să nu uităm că, totuși, este vorba despre decizii ce afectează viața unor oameni care s-au aflat sau se află în slujba IPJ Argeș!

Citește și Stelică Crăciun, condamnat la doi ani de închisoare în procesul cu primarul Ion Georgescu, şochează din nou: „Eu mi-am luat în calcul să-mi dea trei ani cu executare. Că ăsta e maximul, he, he… Iar de-acolo în jos, joc cu ei…”

Citește și Din scamatoriile petrecute la IPJ Argeş. Un poliţist e scos la pensie, fără voia lui, la doar 31 de ani, iar altul e ţinut la serviciu, deşi avea drept de pensionare

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *