Web Analytics
scris miercuri, 07.02.2024

Stelică Crăciun, condamnat la doi ani de închisoare în procesul cu primarul Ion Georgescu, şochează din nou: „Eu mi-am luat în calcul să-mi dea trei ani cu executare. Că ăsta e maximul, he, he… Iar de-acolo în jos, joc cu ei…”

Luni, 5 februarie, Stelică Crăciun, cumnatul primarului Nicolae Dascălu din Mărăcineni, a fost condamnat, printr-o decizie a Judecătoriei Pitești, la doi ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de violare a sediului profesional în varianta agravată.

Stelică Crăciun, condamnat la doi ani de închisoare în procesul cu primarul Ion Georgescu, şochează din nou: „Eu mi-am luat în calcul să-mi dea trei ani cu executare. Că ăsta e maximul, he, he… Iar de-acolo în jos, joc cu ei…”

Primarul: „Cineva trebuie să-i dea o lecție”

Vă reamintim, pe scurt, că pe 11 februarie 2022, în jurul orei 21.10, Stelian Crăciun, însoțit de omul de afaceri Daniel Otobâcu, a pătruns în sediul Primăriei Mioveni, deplasându-se în biroul primarului Ion Georgescu, care se afla la serviciu, iar ulterior, la solicitarea expresă a edilului-șef și a polițistului local aflat de pază, a refuzat să părăsească incinta instituției.
Primarul din Mioveni (acum arestat la domiciliu), cel a cărui imagine de persoană publică a avut de suferit în urma acelui scandal, ne declara în luna mai a anului trecut, la finalul unui termen de judecată din acest proces: ”Păi, cum să-l provoc eu (pe Stelian Crăciun – n.red.) dacă el a venit la mine în birou?! Repet: n-am avut și nici nu vreau să am de-a face cu el! Problema e ca justiția să-și facă treaba! Cineva trebuie să-i dea o lecție acestui «cel mai mare om de afaceri», din câte am înțeles că-i zic unii!”.
Inculpatul este obligat, prin sentință, la plata către partea civilă Ion Georgescu a sumei de un leu. Dar și la plata sumei de 1.850 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Sentința este cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Citește și Exclusiv. Stelică Crăciun a fost prins conducând cu permisul suspendat. Polițiștii i-au făcut dosar penal

„Mă duc cu niște prieteni să fac un grătar, să beau un șpriț, indiferent de soluția lor”

De notat că la termenul din 22 ianuarie, când judecătorii amânaseră din nou pronunțarea în acest dosar, Stelică Crăciun nu părea că are vreo emoție. Cel puțin așa dădea de înțeles la telefon, când ne spunea că se va duce la un grătar și la o băută cu prietenii.
„Să se ducă la pușcărie judecătorii și procurorul care mi-au pus dosarul. (…) Cu primarul Georgescu nu m-am mai întâlnit de atunci. Dacă mă întâlneam, îți spuneam. Nu cred că mă mai întâlnesc cu cai morți. Cu ăștia la Judecătorie îți dai seama ce stresat sunt de dosarul ăsta al lor… Nu mai pot de stresat ce sunt… Acum mă duc cu niște prieteni să fac un grătar, să beau un șpriț, indiferent de soluția lor… Eu mi-am luat în calcul să-mi dea trei ani cu executare. Că ăsta e maximul, he, he… De când am început meciul cu ăștia, eu mi-am luat în calcul maximul; asta poa’ să-mi facă. Iar de-acolo în jos, joc cu ei…
N-au cum să mă ducă ei la penitenciar. (…) Eu de-abia aștept să se pronunțe. Păi, de ce nu s-au pronunțat pe 28 decembrie?! Când au rămas în pronunțare, eu am explicat: d-le președinte, UAT Mioveni nu are plângere prealabilă, că fapta asta e cu plângere prealabilă… Așa că le-am cerut anularea rechizitorului și achitare. Mă știu nevinovat și că fapta nu există. Știu că Primăria este instituție publică și nu e violat sediul profesional. Georgescu de-aia era în Primărie: să primească șpăgi seara”.

Citește și Stelică Crăciun a cerut aprobare la IPJ Argeş să-i ducă pachet în arest primarului Ion Georgescu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *