Web Analytics
scris joi, 15.02.2024

Din scamatoriile petrecute la IPJ Argeş. Un poliţist e scos la pensie, fără voia lui, la doar 31 de ani, iar altul e ţinut la serviciu, deşi avea drept de pensionare

Fostul comisar Adrian Bucur (foto) și-a depus raportul în noiembrie 2023. La sfârșitul lui decembrie îndeplinea condițiile legale de pensionare, dar a mai fost ținut cinci zile la serviciu ca să piardă indexarea de 13,8% a pensiilor

V-am prezentat, în numărul anterior al Jurnalului de Argeș, situația de râs, dacă nu ar fi de plâns, în care un polițist de doar 31 de ani de la Secția de Poliție Rurală Bascov a fost scos la pensie, deși nu a formulat vreo cerere în acest sens. Asta, după ce lucrătorii de la Serviciul Resurse Umane i-au confundat numele cu cel al șefului de post de la Poiana Lacului, Nicolae Mitroi. Acesta diu urmă și-a depus documentația de pensionare încă din 27 decembrie și, într-adevăr, el era cel care trebuia scos la pensie, însă cei de la Resurse Umane i-au întocmit dispoziție de pensionare celui de la Bascov, care purta același nume. După acest articol, am fost contactați de Liviu – Adrian Bucur, comisar de poliție din Curtea de Argeș. Acesta a fost pensionat mai târziu decât trebuia și asta a condus la diminuarea pensiei. Pentru că a fost prejudiciat, omul a formulat plângere prealabilă și a fost audiat de Biroul Control Intern, unde a spus tot ce i s-a întâmplat. Fost comisar, în prezent locotenent colonel în rezervă, angajat al IPJ Argeș până la data de 5 ianuarie 2024, înainte de plângerea prealabilă și de a da declarații în fața polițiștilor de la Biroul Control Intern al IPJ Argeș, Liviu Adrian Bucur i-a solicitat într-o petiție online, dar și față în față inspectorului șef al IPJ Argeș, Marian Badea, să revină asupra dispoziției de pensionare pe care o consideră nelegală și netemeinică.

Din scamatoriile petrecute la IPJ Argeş. Un poliţist e scos la pensie, fără voia lui, la doar 31 de ani, iar altul e ţinut la serviciu, deşi avea drept de pensionare

A întrebat de nenumărate ori, însă de fiecare dată i s-a dat răspunsul greșit

Având în vedere că la sfârșitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie, se împlineau 26 de ani de activitate, iar în octombrie 2023 împlinea vârsta de 47 de ani, comisarul Bucur a bătut în vară la ușa Serviciului Resurse Umane al IPJ Argeș, comunicând unei angajate de aici că vrea să plece la pensie în prima zi în care îndeplinește condițiile legale și a solicitat să i se facă toate verificările necesare și să i se comunice. La câteva zile a fost sunat, spunându-i-se că trebuie să rămână în activitate trei luni peste vârsta biologică, data de 17 ianuarie fiind prima zi de pensie.
Comisarul nu s-a „culcat pe o ureche”, cum se spune, ci a mers din nou la Serviciul Resurse Umane pentru problema sa: „În luna noiembrie, faptul că pensiile în plată la data de 31.12.2023, urmau să fie indexate cu un procent de 13,8%, am mers din nou la d-na VL și am rugat-o să mai verifice încă o dată dosarul meu, atât electronic, cât și fizic, că poate totuși s-a comis o greșeală și pot pleca la pensie până pe data de 31.12.2023. Astfel aș fi beneficiat atât de prevederile Legii 223/2015, înainte de modificări, cât și de indexarea de 13,8%. Numai că aceasta mi-a comunicat că trebuie să rămân în activitate 100 de zile peste cei 26 de ani de activitate, deoarece aceste zile sunt încadrate la condiții normale.

Ulterior, în data de 24.11.2023, am mers din nou la d-na VL, i-am comunicat că vreau să depun raportul pentru pensionare conform prevederilor legale, aceasta mi-a spus că este prea devreme, însă eu am insistat, motivând prin faptul că vreau să aibă timp suficient să facă toate verificările necesare, iar dacă va fi vreo problemă să fie timp suficient pentru remediere. Și de această dată am rugat-o să mai verifice încă o dată, că poate totuși îndeplinesc condițiile până pe data de 31.12.2023, însă aceasta mi-a spus că-i pare rău, dar nu mă încadrez. Mi-a redactat raportul, s-a menționat data de 17.01.2024, comunicată de d-na VL ca fiind cea la care îndeplinesc toate condițiile de pensionare. Am semnat raportul, am plecat din biroul d-nei VL și, numărând calendaristic cele 100 de zile comunicate de d-na Videanu că trebuie să le rămân în activitate peste cei 26 de ani se împlineau în data de 04.01.2024. M-am întors cu intenția de a-i solicita să modific raportul, m-am întâlnit cu aceasta în incinta unității, dar mi-a comunicat că pot modifica data după ce va fi aprobat raportul”.
De modificat a modificat, însă nu cu data de 31 decembrie, ci cu 6 ianuarie, cât i s-a indicat…

Citește și Dintr-o confuzie de nume, IPJ Argeş a scos la pensie un poliţist în vârstă de 30 de ani

Inspectorul șef Marian Badea i-a spus lui Adrian Bucur că nu înțelege de ce nu a plecat la pensie în decembrie

Culmea, conform spuselor acestuia, chiar inspectorul șef Marian Badea s-a mirat de ce nu a plecat la pensie în decembrie. ”D-le inspector șef, în data de 10.01.2024, mi-ați spus că nu ați înțeles de ce am rămas în activitate încă 5 zile din anul 2024 si nu am plecat la pensie până pe data de 31.12. 2023 pentru a beneficia de indexarea de 13,8%, când îndeplineam condițiile legale de pensionare. V-am răspuns verbal atunci, cât și aici, detaliat, în scris, că am fost indus în eroare de către lucrătorii Serviciului Resurse Umane. Deci nu a fost voința mea să rămân în activitate încă 5 zile și astfel să pierd indexarea. Același lucru poate fi constatat de către orice altă persoană, orice calitate ar avea. Cu toate acestea a fost emisă Dispoziția 3002 din 04.01.2024, prin care mi-a fost încetat raportul de serviciu cu data de 06.01.2024, deși îndeplineam condițiile legale de pensionare încă din data de 27.12.2023”, a mai scris în petiție ofițerul Bucur, acum în rezervă. Și a încheiat referindu-se la pățania fostului șef de post de la Poiana Lacului, care, deși a depus raport de pensionare, în locul lui a fost pensionat un alt polițist.

Citește și Preşedintele Sindicatului Ofiţerilor de Poliţie din România, Gabriel Pielmuş, despre şeful şpăgar de la Arestul IPJ Argeş: „Dl Marangoci, după ce a luat banii de la traficanţii de droguri, o să iasă la pensie din poliţie cu drepturi depline”

Petiţie către şeful IPJ Argeş

„Domnule inspector șef, ieri, 24.01.2024, am aflat despre faptul că un polițist din cadrul I.PJ. Arges, șef de post la Poiana Lacului, și-a depus raportul de pensionare începând cu data de 27.12.2023, însă lucrătorii Serviciului Resurse Umane au greșit și au întocmit documentația, fiind emisă dispoziție pentru un alt polițist de la Bascov, polițist în vârstă de 31 ani. Din câte am înțeles, la Serviciul Financiar acesta figura pensionar, deoarece pe data de 14.01.2024 a avut drepturile salariale diminuate. Deci și acea dispoziție a fost difuzată la nivelul IPJ Arges, a intrat în circuitul civil, a produs efecte chiar, dar înțeleg că s-a revenit asupra ei și a fost remediată situația, în ceea ce-i privește pe cei doi, deci într-un cuvânt, dacă se vrea, se poate remedia și situația mea.
Având în vedere cele menționate mai sus, vă solicit să dispuneți revocarea Dispoziției nr. 3002 din 04.01.2024, in tot sau în parte, cum apreciați și să emiteți o nouă dispoziție prin care raportul meu de serviciu să fie încetat cu data de 29.12.2023 (pensionarea mea), iar vechimea efectivă să cuprindă și perioada de șomaj de aproximativ 9 luni, care nu a fost luată în calcul.”

Ofiţerul Bucur se va adresa parchetului şi instanţelor

Adrian Bucur spune că se va adresa procurorilor și instanțelor, solicitând daune materiale și morale pentru prejudiciul cauzat, în principal, dar nu numai – indexarea de 13,8 % a pensiilor în plata la data de 31.12.2023, aproximativ 1000 lei/lună. Un drept al său de care a fost privat pe nedrept din cauza neglijenței și abuzului manifestate în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu de către unii dintre angajații IPJ Argeş. Trebuie spus că Adrian Bucur este încurajat în dorința sa de a i se face dreptate și de a fi repus legal în drepturi pentru că își crește singur băiețelul de 12 ani.

Citește și Incredibila dramă a unei familii cu 13 copii. Arhiepiscopia a demarat o campanie umanitară

Citește și Exclusiv. „Moştenirea” lăsată de Ion Georgescu: datorii de circa 16,5 milioane lei ale primăriei către Sevicii Edilitare. Directorul Nicolae Tudose a girat cu averea lui un împrumut bancar ca să scoată din faliment societatea publică nr. 1 a Mioveniului

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *