Web Analytics

Adrian Miuţescu: „Contează dezvoltarea locală şi administraţia de calitate! Lumea nu mai caută politicieni care doar vorbesc!”

de | 16.07.2020 13:17 | Politica si Administratie

Președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu, vorbește în interviul pe care îl publicăm astăzi despre câteva chestiuni sensibile. Creșterea numărului de cazuri de infectați cu coronavirus este o realitate. De ce anume ne confruntăm, la jumătatea anului, cu acest lucru, mai ales că, pe vârful pandemiei, numărul infectărilor era limitat? Un alt subiect îl reprezintă alegerile locale. Va reuși PNL să schimbe puterea la nivelul municipiului și al județului? Adrian Miuțescu spune că da. Argeșenii își doresc schimbarea și vor ca municipiul și județul să intre în clubul zonelor dezvoltate din țară.

# Există voci care spun că Guvernul Orban nu a gestionat bine pandemia cu coronavirus, iar creșterea numărului de cazuri din ultima perioadă i se datorează. Ce părere aveți?
– Depinde ce voci ascultați. Există și oameni realiști care spun că, pe vârf de pandemie, doar restricțiile impuse de guvern au făcut ca România să aibă mult mai puține cazuri decât restul țărilor europene. Iar acesta este un adevăr. Numărul de cazuri a crescut după relaxare. După trecerea de la starea de urgență la starea de alertă. Și asta din două motive. Primul motiv: s-a pornit o propagandă deșănțată împotriva purtării măștilor de protecție, o propagandă care spunea că virsusul nu există și că oamenii nu mai trebuie să respecte nicio regulă. Al doilea motiv: lumea a crezut această propagandă, a ignorat orice regulă și de aici numărul mare de îmbolnăviri. Trebuie să le spunem oamenilor că pericolul nu a trecut, că virsul este agresiv și că, pentru a limita numărul de îmbolnăviri, trebuie să respectăm regulile elementare: mască, igienă, distanțare. S-a ajuns până acolo încât s-a spus că guvernul vrea să instaureze dictatura sanitară. Un singur mesaj am pentru PSD: nu vă mai jucați cu viața oamenilor! Nu politizați pandemia!
# O să decontați politic pandemia asta? Sau oamenii vor vedea, mai degrabă, realizările liberalilor?
– În primul rând, eu cred că oamenii încep să se distanțeze de propaganda PSD și să înțeleagă că efectele pandemiei pot fi limitate, dacă se respectă regulile. De asemenea, oamenii mai înțeleg și faptul că virusul nu este politic. Este doar un pericol biologic, de care trebuie să se ferească. Cât despre realizări, pot spune că noi, liberalii, am făcut în jumătate de an mai mult decât au făcut PSD-iștii în trei ani. Da, oamenii vor vedea realizările noastre, sunt convins de asta. Și nu este greu de făcut o comparație. PSD n-a făcut nimic altceva decât să neutralizeze legile justiției. În vreme ce noi bifăm lucruri concrete: Muzeul Național „Brătianu” la Ștefănești, contractul semnat pentru reabilitarea Gării Regale de la Curtea de Argeș, contractul semnat pentru tronsonul 5 al Autostrăzii Pitești – Sibiu, aparatul de testare Real Time PCR și aparatul de plasmafereză. Aceste aparate sunt funcționale și salvează vieți omenești. Toate acestea sunt realizări care țin exclusiv de județul Argeș, dar sunt multe altele pe care noi, liberalii, le bifăm la nivel național.
# Ne puteți da exemple de realizări ale PNL la nivel național?
– Sigur că da. În ultima ședință de guvern s-au alocat 100 de milioane de euro pentru tichete și vouchere de masă destinate pensionarilor. De asemenea, trebuie să anunț o altă sumă record: peste 550 milioane euro pentru IMM-urile din România! Guvernul PNL poate și știe să asigure finanțarea investițiilor mari prin Programul Operațional Regional. Suma alocată pentru creșterea competitivității și a productivității firmelor românești este cuprinsă între 2.000.000 și 6.000.000 euro/grant. Mai mult, Guvernul a prevăzut granturi pentru finanțarea programelor de educație digitală a angajaților din IMM-uri, cu o valoare cuprinsă între 30.000 euro până la 100.000 euro pe proiect și un buget total de 30 milioane de euro. Digitalizarea companiilor și folosirea noilor tehnologii în firmele românești sunt necesități pe care Guvernul PNL le-a înțeles. Este timpul să demontăm mitul “suntem țara cu cei mai talentați IT-iști, dar care îi folosește cel mai puțin“! Un alt domeniu, HoReCa, apoi transporturile și evenimentele – aceste sectoare au fost printre cele mai afectate de criză, iar guvernul PNL le-a oferit sprijin. O firmă din acest domeniu poate obține un grant în valoare de până la 125.000 de euro! Sigur, sunt multe alte realizări. Numai cine nu vrea sau cine este rău intenționat nu le vede.
# Haideți să trecem și la chestiuni politice. Alegerile locale. Deja a aflat tot Piteștiul că, la Primărie, va candida din partea PNL un PSD-ist, în persoana lui Sorin Apostoliceanu. De ce așa?
– Da? Așa se aude? Eu cred că se face prea multă politică, iar Piteștiul are nevoie de un administrator bun. Acest oraș s-a degradat mult în ultimii ani și este limpede pentru toată lumea că are nevoie de o viziune administrativă proaspătă, modernă și smart. Modelele urbane la care trebuie să privim sunt Clujul, Oradea… Adică orașe din vestul țării care au reușit! Acela este genul de dezvoltare și de administrație pe care ni-l dorim și pentru Pitești. Noi ne-am orientat ca omul care va câștiga alegerile din partea PNL să fie un bun administrator, să fie implicat în viața comunității, să fie tânăr, să aibă acea viziune de care este nevoie și să își dorească să facă schimbarea. Nu este vina noastră că acest om nu a fost ascultat și auzit de către fosta sa echipă și nimeni nu l-a sprijinit să-și implementeze proiectele. Plus că și cetățenii spun că nu politica trebuie să primeze la Primărie, ci administrația. Interesul tuturor este ca Piteștiul să iasă din starea de blocaj în care se află.
# Scrie presa că mai sunteți în negocieri și cu alți PSD-iști pentru alte primării din județ. Este adevărat?
– Repet: când vine vorba de primării, ceea ce contează este administrația și dezvoltarea locală. Argeșul este restant când vine vorba, de exemplu, de modernizarea școlilor din mediul rural, de echiparea localităților cu gaz, apă și canalizare, cu accesul la sistemul de sănătate. Pe noi, la nivel de comunitate, asta ne interesează în primul rând: dezvoltarea. Noi nu căutăm niște politicieni care să vorbească și să nu facă nimic, ci buni administratori. Oameni care vor să facă ceva, care au nevoie de o echipă care să-i ajute și care vor să implementeze proiecte în localități. Așa, dacă discutăm, sigur că mulți oameni care știu ce au de făcut la o primărie s-au dus prin diverse partide de-a lungul timpului ca să poată să-și implementeze ideile. Important este ca echipa în care vor activa de acum înainte să-i ajute să-și ducă proiectele la îndeplinire. Utilitățile aduse într-o comună sau o școală reabilitată sunt bunuri ale comunității, nu sunt bunuri politice.
Interviu realizat de Daniel Ivan

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii