Web Analytics

Adjunctul Dorin Falcă a fost somat de ANAF să se dea la o parte din funcţie

de | 5.06.2013 21:11 | Politica si Administratie

# Comanda n-a fost executată, pentru că în ajutorul acestuia a sărit Dan Radu Rușanu, cel mai tare om din sistemul fiscal. „Greu de ucis” este filmul care rulează de vreo două săptămâni încoace la Direcția de Finanțe Argeș, doar că nu Bruce Willis deține rolul principal, ci fostul „general” Dorin Falcă, aflat în prezent în postul de director adjunct. Tocmai scaunul pe care stă Falcă acum este obiectivul luat în vizor, pentru că liberalii lui Iani Popa consideră că acesta li se cuvine și, ca atare, încearcă din toate puterile să-i rupă picioarele, spătarul, să pună pioneze pe dânsul, doar-doar îl vor convinge pe adjunct să-și găsească un scăunel mai mic prin Finanțe. Iar pe locul rămas liber să se „instaureze” Cătălin Rădulescu, actual șef de administrație pentru contribuabilii mijlocii, omul pe care PNL îl susține de foarte multă vreme pentru preluarea funcției de director adjunct la Fisc, de la Dorin Falcă. Numai că de la dorință până la putință este nițică distanță, astfel că lucrurile au luat o turnură fiscală plină de suspans și balans.
Să tot fie aproape două săptămâni de când, venit la serviciu binedispus și cu chef de consolidat bugetul statului, celălalt adjunct de la Fisc, Marin Țurlea, s-a pomenit că-l tulbură telefonul din birou, cu un țârâit obraznic. Ridicând receptorul, ce să auzi! De la capătul celălat se scurgea vocea baritonală a unuia dintre vicepreședinții ANAF care, foarte hotărât, a început să-i explice adjunctului că e bine să facă un pas înapoi, să se dea un pic deoparte din funcție, că i se va găsi și lui un post bun, de șef de serviciu, mai la vale puțin în ierarhie, dar foarte atractiv. Auzind una ca asta, să bage tot județul în insolvență, nu alta, atât s-a tulburat de tare Marin Țurlea, zicând că gata, adio arme, adio funcție. Când deja se scotocea de pix în buzunarul de la haină, cu gândul la demisie, deodată și-a dat seama din convorbire că nu dânsul era „adrisantul” telefonului. De fapt, vicepreședintele ANAF îl căutase pe Dorin Falcă să-i spună să se dea mai încolo din funcție, doar că, din greșeală, a nimerit la Țurlea. Astfel că nea Marinică a răsuflat ușurat, de i-au sărit toate hârtiile de pe birou, în vreme ce nea Dorin, dibuit până la urmă drept în falcă de telefonul marelui șef de la ANAF, a început să-și facă socoteli de plecare din funcție.

Ordinul se execută, dar mai întâi se discută cu Dan Radu Rușanu

A socotit ce-a socotit Dorin Falcă până i-a dat eroare. Adică de ce să plece așa, pur și simplu, după un simplu telefon, fie el chiar și de la vicepreședintele ANAF? Astfel că, din vorbă în vorbă, a ajuns și pe la București, să ceară lămuriri pe ici, pe colo, mai prin părțile esențiale. Și peste cine credeți c-a dat cam pe la finele săptămânii trecute? Tremură tot Fiscul dacă vă spunem. Cu însuși Dan Radu Rușanu, considerat pe bună drepate Tai-Pan-ul finanțelor de pretutindeni, omul fără știrea căruia nimic nu mișcă în sistem. Că Rușanu îl simpatizează pe Falcă, și nu de ieri, de azi, nu este o noutate. Noutatea este că n-au aflat și liberalii din Argeș asta, astfel că s-a ajuns în situația hazlie ca în județ oamenii partidului să tragă sfori pentru înlăturarea adjunctului de la Fisc din funcție, chiar prin cooptarea unui vicepreședinte ANAF în acest efort, în vreme ce la București, mai sus chiar de ANAF, ba chiar și de ministru, tot un liberal, dar de-ăla zdravăn, adică Dan Radu Rușanu, spune pe loc repaus pentru Falcă. Ce va ieși din toată această dispută este încă greu de anticipat. La bursa pariurilor pronosticul este în favoarea rămânerii pe funcție a actualului adjunct, în ciuda telefonului primit de la vicepreședintele ANAF. Pus însă totul în balanță cu greutatea lui Rușanu, greu de crezut că cineva va cuteza să-l mazilească pe Dorin Falcă, fără OK-ul celui care dă ora exactă în tot sistemul de finanțe.
M. BĂDESCU

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii