Web Analytics

Acțiuni ale Ministerului Afacerilor Interne pentru păstrarea ordinii în țară

de | 26.02.2022 23:27 | Actualitate, Politica si Administratie

În ultimele 24 de ore, misiunile structurilor Ministerului Afacerilor Interne s-au axat, în principal, pe salvarea persoanelor aflate în situații de urgență, pe asigurarea unui grad ridicat de siguranță a persoanelor și protecția patrimoniului.

Citește și: Patronul fabricii Zaris: „Vin seara la firmă şi mi-e frică să nu apară Crăciun de undeva, cu maşina! Mi-e frică şi pentru fetele mele şi soţie”

Personalul structurilor operative din MAI au intervenit la 3.806 evenimente, dintre care 2.305 – circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.501 – circumscrise situațiilor de urgență, în special pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

Infracționalitate înregistrată

În urma activităților desfășurate de polițiștii din structurile de investigații criminale și dispozitivele de ordine publică au fost prinși în flagrant 106 autori de infracțiuni, care au săvârșit 111 de fapte penale.

De asemenea, în urma activităților de investigații specifice, au fost identificați 58 de autori în 66 de dosare penale cu autor necunoscut, aflate în evidență.

Totodată, au fost depistate 11 persoane urmărite național sau internațional față de care s-au dispus măsurile legale.

La nivelul structurilor de poliție, în ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost sesizate 724 de posibile infracțiuni, peste 20% dintre acestea, din oficiu.

În același interval, efectivele de jandarmi aflate în executarea atribuțiilor de serviciu au prins în flagrant 18 autori de infracțiuni, care au săvârșit 22 de fapte penale.

Citește și: Înainte de a fi găsit mort, Bolovan a fost bătut crunt şi aruncat de la o înălţime de trei metri

În urma activităților desfășurate de structurile MAI au fost dispuse măsuri preventive pentru 81 de persoane.

Siguranță rutieră

În ultimele 24 de ore, au continuat și acțiunile care au vizat menținerea siguranței pe drumurile publice și prevenirea accidentelor grave de circulație. În urma abaterilor constatate, polițiștii rutieri au reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 629 de permise de conducere și au retras 253 de certificate de înmatriculare.

Sancțiuni contravenționale aplicate

În cadrul misiunilor desfășurate, polițiștii și jandarmii au aplicat peste 8.945 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 2,8 milioane de lei.

De asemenea, polițiștii au confiscat bunuri în valoare de 207.305 lei, iar polițiștii de frontieră au confiscat bunuri în valoare de 242.744 de lei.

Angajații IGSU au efectuat 163 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 23 obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Au fost aplicate 496 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 87.000 de lei.

Intervenții în situații de urgență și persoane salvate

Pe parcursul intervențiilor desfășurate în ultimele 24 de ore, pompierii au salvat 8 persoane și au acordat asistență medicală de urgență pentru 1.170 de persoane.

Citește și: Preotul Meltei din Băbana a fost retrogradat cântăreţ pentru că a divorţat

În zonele montane și pe traseele turistice, au acționat 147 de jandarmi.

Pentru aplicarea măsurilor de autoprotecție, a fost transmis un mesaj de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 17 misiuni aero-medicale, fiind salvate 14 persoane aflate în situații de urgență.

Tranzitul frontierei de stat

Frontiera de stat a fost tranzitată de 118.817 persoane și de 39.469 de mijloace de transport.

Citește și: Fostul primar Ţâroiu a fost trimis la muncă la ADP, la strângerea gunoiului din Câmpulung

De asemenea, în urma activităților specifice, polițiștii de frontieră au depistat 15 migranți ilegali și au constatat 28 de infracțiuni.

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *