Acţiune de protest la Guvern, joi, 3 februarie, ora 11.00 – Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie

de | 2.02.2022 18:40 | Actualitate, Economie

   Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie – FNSA organizează, în data de 03.02.2011, în intervalul orar 11-13, pichetarea Guvernului României, ca urmare a neadoptării unor măsuri urgente în sprijinul salariaţilor care îşi desfăsoară activitatea în sectorul ,,Administraţie publică”, şi anume:

1. Aplicarea, de îndată, ȋn integralitatea ei, a Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice – revocarea măsurii de îngheţare a salariilor/veniturilor ȋn sectorul bugetar pentru anul 2022.

Citește și: Pacient cunoscut cu comorbidităţi, internat alături de pacienţi cu Covid, la Spitalul Judeţean

2. Modificarea Art. 11 alin. (4) din Legea nr. 153/2017 în ceea ce priveşte raportarea totalităţii veniturilor salariaţilor din administraţia publică locală la indemnizaţia viceprimarilor/vicepreşedinţilor consiliilor judeţene. În acest sens, solicităm demararea discuţiilor şi negocierilor în vederea, fie a înlocuirii sintagmei ,,venituri” cu ,,salariul de bază/încadrare”, fie excluderea unor categorii de drepturi salariale de la limita impusă: indemnizaţia de hrană, indemnizaţia de vacanţă/vouchere de vacanţă, majorări salariale fonduri europene, spor condiţii de muncă.

Citește și: Exclusiv. Dezvăluirile comandantului scos la pensie: „Le-am spus colegilor de la Poliţia Mioveni că Miuţescu va sfârşi ca Mircea Drăghici”

Datorită condiţiilor restrictive privind organizarea manifestărilor publice, la pichetare vor participa maxim 100 de membri de sindicat, din instituţii aparţinând atât administraţiei publice locale cât şi administraţiei publice centrale. Vom organiza această acţiune de protest cu responsabilitate, având în vedere indicele ridicat de incidenţă a infecţiei cu Covid, asigurând o distanţare fizică mare între participanţi şi vom respecta toate prevederile legale privind organizarea protestelor.

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *