Web Analytics

Acordeonul pe bucăți-proiect inedit al profesorului Dragoș Dinescu

de | 7.08.2021 10:22 | Cultură, Actualitate

Dragos Dinescu, tânărul profesor de la Școala Populară de Arte le explică elevilor săi cum arată un acordeon în interior și cum funcționează acest instrument muzical.

Plecând de la ideea că este obligatoriu pentru un artist să cunoască în profunzime instrumentul la care cântă, Dragoș Dinescu – profesor de acordeon la Școala Populară de Arte și Meserii Pitești – inițiază un proiect care îi va încânta, cu siguranță pe cei mici, și le va stârni interesul și prietenilor noștri mai mari.
Nu de puține ori, copiii pun întrebarea “Cum este acordeonul pe dinăuntru, domnule profesor?”  Așa că, pentru a satisface curiozitatea copiilor și setea lor de cunoaștere, profesorul Dragoș Dinescu a pus mâna pe scule și s-a apucat de treabă.
Toate părțile acordeonului, însoțite de informații ale modului de funcționare urmează să fie montate pe un panou suport și expuse la Școala Populară de Arte și Meserii Pitești.
„E important pentru un copil să cunoască un instrument, chiar dacă nu va face muzică în mod profesionist. Înseamnă să ia contact cu un alt mod de gândire. Muzica îți educă inteligența, altfel decât matematica sau sportul. Și, oricum, după ce înveți un instrument, asculți în alt fel și muzica”, a spus Dragoș în momentul în care a prezentat proiectul lui  “Acordeonul pe bucăți”

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii