Acordeonul pe bucăți-proiect inedit al profesorului Dragoș Dinescu

de | 7.08.2021 10:22 | Actualitate, Cultura, Home

Dragos Dinescu, tânărul profesor de la Școala Populară de Arte le explică elevilor săi cum arată un acordeon în interior și cum funcționează acest instrument muzical.

Plecând de la ideea că este obligatoriu pentru un artist să cunoască în profunzime instrumentul la care cântă, Dragoș Dinescu – profesor de acordeon la Școala Populară de Arte și Meserii Pitești – inițiază un proiect care îi va încânta, cu siguranță pe cei mici, și le va stârni interesul și prietenilor noștri mai mari.
Nu de puține ori, copiii pun întrebarea “Cum este acordeonul pe dinăuntru, domnule profesor?”  Așa că, pentru a satisface curiozitatea copiilor și setea lor de cunoaștere, profesorul Dragoș Dinescu a pus mâna pe scule și s-a apucat de treabă.
Toate părțile acordeonului, însoțite de informații ale modului de funcționare urmează să fie montate pe un panou suport și expuse la Școala Populară de Arte și Meserii Pitești.
“E important pentru un copil să cunoască un instrument, chiar dacă nu va face muzică în mod profesionist. Înseamnă să ia contact cu un alt mod de gândire. Muzica îți educă inteligența, altfel decât matematica sau sportul. Și, oricum, după ce înveți un instrument, asculți în alt fel și muzica”, a spus Dragoș în momentul în care a prezentat proiectul lui  “Acordeonul pe bucăți”

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

DGA Argeș: Activitate de prevenire
DGA Argeș: Activitate de prevenire

La inițiativa Consiliului Județean Argeș și în baza Protocolului de colaborare încheiat în anul 2021, între MAI – Direcția Generală Anticorupție și Consiliul Județean Argeș, ofițeri din cadrul Serviciul Județean Argeș au desfășurat, în data de 19.05.2022,  o...

UE: Reducerea rapidă a dependenței de combustibilii fosili din Rusia
UE: Reducerea rapidă a dependenței de combustibilii fosili din Rusia

Comisia Europeană a prezentat în ziua de 18 mai planul REPowerEU - răspunsul său la situația dificilă și la perturbările cauzate pe piața mondială a energiei, de invazia Ucrainei de către Rusia. Există două argumente principale în favoarea transformării urgente a...


Loading RSS Feed