„Accizarea ar trebui făcută la vânzarea alcoolului îmbuteliat”

de | 8.11.2012 17:48 | Politica si Administratie

# Declară Adrian Maghinici, candidat PPDD la Camera Deputaţilor pe Colegiul Topoloveni. Activistul ecologist Adrian Maghinici a identificat câteva probleme în colegiul pe care dorește să-l reprezinte în forul legislativ național, dar vine și cu câteva soluții pentru acestea. „În zona Topoloveniului, există producători de alcool din fructe (prune, fructe de pădure, mere etc.), iar aceștia au probleme cu acciza, care este foarte mare, mai exact este egală cu cea de pe alcoolul industrial. Costurile de producție sunt mult mai mari la acest alcool ecologic, bio, iar accizarea se face la deschiderea cazanului, în loc să se facă la vinderea alcoolului, mai ales că există și o pierdere între 5 și 7% din cauza evaporării, în procesul de producție. Deci accizarea ar trebui făcută în momentul vânzării produsului îmbuteliat. Zona pe care doresc să o reprezint în Parlament este una cu foarte multe păduri și cu peste 4000 de proprietari de pădure. După legislația actuală, pădurea se taie la 120 de ani pentru regenerare și plantare, iar media de vârstă a unui proprietar este de 40 de ani, deci el nici nu apucă să câștige cu pădurea lui. Acești proprietari, cât și eu, propunem să se facă o tăiere la 50-60 de ani maxim, care ar permite și o însămânțare naturală a pădurii, aceasta fiind mult mai benefică și mai economică decât plantarea. Am mai sesizat, în teritoriu, lipsa totală a unei industrii agro-alimentare puternice, în afară de Magiunul de Topoloveni și de Bunătățile de Topoloveni. Potențialul agro-alimentar este foarte mare, dar investițiile sunt minime la ora actuală și s-ar putea crea încă cel puțin 500 de locuri de muncă în acest sector.” Adriana Gândilă

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii