Web Analytics

Abuz! O jurnalistă, audiată la poliție pentru a dezvălui sursa unui articol

de | 14.03.2023 22:04 | Actualitate, Dezvăluiri, Home

Jurnalista Ana-Maria Gebăilă, fondator al publicației ȘtiriCraiova.ro, parte din rețeaua PRESShub, a fost citată să se prezinte la Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Dolj, unde i s-a cerut să-și dezvăluie sursa unui articol. Este vorba despre un articol din 17 ianuarie anul acesta, în care jurnalista a scris că una dintre fiicele directorului general al Regiei de Autonome de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ (RADPFL) Craiova a fost prinsă la volan sub influența drogurilor.

Citește și: Fost „vice” al Asociaţiei Producătorilor de Medicamente, arestat în dosarul producerii a 4,7 tone de metamfetamină!

Articolul avea la bază un comunicat de presă transmis chiar de IPJ Dolj. Instituția anunțase că o tânără de 24 de ani a fost oprită la un control în trafic, iar la testul cu aparatul drugtest, rezultatul a fost pozitiv la consumul de metamfetamine. De asemenea, asupra conducătoarei auto a fost găsită și o punguță cu o substanță vegetală de culoare verde și două plicuri în care se afla o substanță pulverulentă de culoare albă, precum și o jumătate de țigară confecționată artizanal. Poliția nu a făcut public numele persoanei din caz. Știri Craiova l-a aflat și l-a publicat.

Citește și: Un bărbat care a picat examenul de conducere și-a dat în judecată examinatorul și a câștigat

La audieri, care au durat mai bine de o oră, polițistul i-a solicitat să spună cine este sursa informațiilor care au permis identificarea numelui tinerei care a fost depistată drogată la volan și dacă ziarista discută cu oameni din poliție. Polițistul a insistat și asupra modului în care ar fi ajuns numele șoferiței la jurnalistă, respectiv prin Whatsapp, email sau alte mijloace.

Sursa: PressHUB

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

1 Comentariu

  1. In loc sa intrebe ziarista de unde stie numele mai bine s-ar ocupa politia sa afle de unde avea tanara drogurile.O infractiune ca aceasta este bine ca se aduce la cunostinta opiniei publice pentru ca ,poate in acest mod, se mai reduce din incidenta cazurilor.Adica faptasilor poate le este jena sa fie cunoscuti de toata lumea.Este un mod de educare si asta.Inainte era Gazeta de Perete cu rubrica”Sa nu faceti ca ei”si era mare rusine sa-ti apara poza acolo.Politia este in slujba cetatenilor si nu a infractorilor!!!!!
    Sau asa ar trebui sa fie.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *