Web Analytics
scris marți, 14.03.2023

Un bărbat care a picat examenul de conducere și-a dat în judecată examinatorul și a câștigat

Un şofer din Botoşani care a picat la proba practică a examenului pentru obţinerea permisului de conducere pentru mai multe greşeli l-a dat în judecată pe poliţistul examinator şi a câştigat, informează Realitatea de Botoșani.

Un bărbat care a picat examenul de conducere și-a dat în judecată examinatorul și a câștigat

Citește și: Fost „vice” al Asociaţiei Producătorilor de Medicamente, arestat în dosarul producerii a 4,7 tone de metamfetamină!

Bărbatul, posesor al permisului de conducere pentru categoria B, a încercat, anul trecut, să obţină permisul pentru categoriile C+E pentru a putea lucra în străinătate ca şofer de TIR. A fost declarat admis la proba teoretică a examenului, iar pe 14 martie 2022 a susţinut proba practică, care a fost supravegheată video-audio. Poliţistul a întrerupt proba după numai 35 de minute şi l-a declarat respins pentru mai multe greşeli pe care bărbatul susţine că nu le-ar fi comis. Pentru că a fost convins că nu a comis greşelile enumerate de poliţist în fişa de examen, şoferul a contestat rezultatul la Serviciul Public Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor (SRPCIV) Botoşani, iar instituţia a recunoscut după câteva zile, în urma vizualizării înregistrării video a probei, că au existat „diferenţe” între greşelile comise şi cele menţionate în fişă. Astfel, SRPCIV Botoşani a anulat proba practică şi i-a oferit şoferului posibilitatea să susţină o nouă probă în interval de 30 de zile.

Citește și: Circulație blocată între Pitești și Slatina, în urma coliziunii dintre un tir și două autoturisme

Totuşi, şoferul a depus o acţiune în instanţă, iar judecătorii i-au dat dreptate, însă nu în totalitate. Bărbatul a cerut ca SRPCIV să îi emită permisul de conducere, însă judecătorii au decis ca acesta să continue proba practică cu încă cel puţin 10 minute, astfel că acesta are acum şanse să fie declarat admis şi să primească permisul de conducere pentru categoriile C+E. Mai mult, instanţa a obligat SRPCIV Botoşani să achite şi cheltuielile de judecată.

Distribuie!

1 Comentariu

  1. De data asta onor justitiei!Asa trebuie judecate toate cauzele astfel incat nimeni sa nu creada ca i se cuvine dreptatea.Fiecare trebuie sa-si faca treaba corect la locul de munca si sa termine odata cu abuzurile.Este valabil pentru toti.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită