Web Analytics

A şasea strigare pentru postul de arhitect-şef la Câmpulung a rămas fără răspuns

de | 17.10.2019 13:12 | Politica si Administratie

# Singurul candidat a contestat componenţa comisiei de examinare

În ultimii 14 ani, Primăria Câmpulung a avut arhitect-şef doar cât durează o jumătate de mandat de primar. Asta deşi salariul de bază al unui asemenea funcţionar este de 10.070 de lei, mult mai atrăgător decât avea nivelul anterior. În 2005 a rămas postul vacant, de-abia în 2014 a fost ocupat, iar doi ani mai târziu s-a vacantat din nou. Aşa că cei de la Câmpulung au fost nevoiţi ca în situaţii speciale să apeleze la un specialist din cadrul Consiliului Judeţean Argeş.
Din 2017 şi până în prezent au avut loc şase încercări de a găsi un arhitect pentru Câmpulung. De trei ori s-a organizat concurs în 2017, de două ori în 2018 şi o dată în 2019, dar postul încă aşteaptă persoana. Ultima tentativă s-a consumat în această lună, atunci când unicul candidat a fost un arhitect câmpulungean, Anca Mihaela Coşa. Şi nu a fost prima încercare a acesteia de a intra în Primărie! Numai că finalul a fost unul deosebit, în condiţiile în care la prima probă a concursului, cea scrisă, Anca Coşa a fost notată cu 0 (zero). Şi nu că nu ar fi ştiut nimic, ci pentru simplul fapt că nu s-a prezentat să susţină proba. Motivul a fost expus chiar de Anca Coşa: „Am contestat comisia de examinare. Niciunul dintre membri nu era arhitect. Niciunul dintre aceştia nu avea nici măcar studii tehnice în domeniul construcţiilor”, susţine aceasta.
Din comisie au făcut parte secretarul Primăriei Câmpulung, directorul economic al instituţiei, şeful Direcţiei de Asistenţă Socială şi câte un reprezentant al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici şi al Prefecturii Argeş. Iar comisia a respins contestaţia Ancăi Coşa pe motiv că obiectul acesteia nu-i intră în atribuţii. Comisia are ca scop doar analizarea şi notarea lucrării scrise care trebuia să fie întocmită de candidat.
Cătălin Ion Butoiu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii