Web Analytics

A mai picat o bombă pe organigrama Elenei Lasconi

de | 10.03.2022 13:18 | Actualitate, Politica si Administratie

Angajatul de la Administrativ a câștigat procesul cu primărița care l-a concediat

Duzina de procese declanșate în vederea anulării parțiale a noii organigrame a Primăriei Câmpulung nu oferă, până acum, indicii către victoria autorității locale. Două cauze au fost finalizate în primă instanță, o alta a avut un apendice extirpat deja din litigiul pe fond, iar în toate cele trei situații au avut câștig de cauză contestatarii.

Ultimul caz finalizat pe fond a fost cel de săptămâna trecută. Procesul a fost declanșat de omul bun la toate în Primăria Câmpulung, angajatul de la Administrativ, disponibilizat în martie 2021 prin decizie a Elenei Lasconi, în baza hotărârii Consiliului Local de reorganizare a aparatului propriu al primarului. Noua organigramă nu mai includea postul de la Administrativ, la fel ca alte aproape douăzeci de poziții care trebuia să fie desființate. Doar că instanța de judecată nu a fost de acord cu măsura luată de primăriță, așa că a dispus reintegrarea angajatului pe postul ocupat anterior.

Mai mult, cel care a câștigat procesul trebuie să primească drepturile salariale pe ultimul an. Iar cum avea venituri salariale de peste patru mii de lei lunar, formate din salariu de bază și indemnizație de hrană, totalul se ridică la aproape cincizeci de mii de lei. Și e grabă, fiindcă hotărârea Tribunalului Argeș este executorie provizoriu, în condițiile în care se poate face și apel.

Citește și Lasconi s-a supărat pe liberali. Rău de tot!

Puzderie de procese contra reorganizării

Cele mai multe procese legate de reorganizarea Primăriei au ca obiect contestarea măsurilor privitoare la Serviciul Poliție Locală. În viziunea Elenei Lasconi, această structură trebuie să fie Direcție, iar cinci agenți de pază trebuia să plece acasă. Doar că un litigiu declanșat de consilierii locali PSD a fost câștigat, polițiștii locali au rămas pe posturi, însă și ei au procese cu Primăria. La fel, un sindicat al polițiștilor locali s-a implicat. Apoi, pe rol e și o acțiune a singurului ”mohican” rămas la Protecție Civilă, compartiment desființat la propunerea noii conduceri din administrația locală. Pe fond încă nu s-a dat o soluție, însă o acțiune accesorie de suspendare a efectelor reorganizării a dus la reintegrarea în colectiv a celui disponibilizat.
Cătălin Ioan Butoiu

Citește și Lasconi a sesizat DNA că problema cianurilor de la Aro este nerezolvată de 9 ani

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *